Boldog Anyák Napját
MInden anyukának, nagymamának és kismamának boldog anyák napjáz kívánunk!
MInden anyukának, nagymamának és kismamának boldog anyák napjáz kívánunk!
Részlet Szvámí Sivánanda Rádha: Mantrák, a szavak ereje című írásából.
Spárgás burgonyalepény Hozzávalók (kis adaghoz): 6 db burgonya, 6 db zöldspárga, 15-20 gramm vaj/ghí, fűszerek: só, bors, szerecsendió, sütéshez: kevés liszt, ghí/olaj ELKÉSZÍTÉS: A főtt burgonyát összetörjük, a vajon megpárolt apróra vágott spárgát fűszerezzük és mindezt összekeverjük. Kis golyócskákat formálunk. Kissé szétlapítjuk, megforgatjuk lisztben és kisütjük. A tavasz kedvelt zöldsége a spárga Jellemzői: íze – édes, keserű (Föld elem), termikus
Megteszünk minden tőlünk telhetőt, hogy továbbra is szolgálatodra legyünk belső békéd fenntartására.
Ebből a rövid tanításból megtudhatjuk, hogy mika jellemzői a tiszta lelkiismeretű embernek és a rossz lelkiismeretű embernek.
HÓLÍ a színek fesztiválja, mely egyben tavasz köszöntő ünnep is. Spirituális értelemben a tiszta trulajdonságaink győzelme az alantasak felett.
„Aki elméjének nyugalmát kínok között is megtartja, aki nem sóvárog földi örömök után, és aki megszabadult a kötődéstől, félelemtől és haragtól, azt bölcsnek nevezzük.”- Bhagavad Ghítá II/56