Vezetett meditáció

Vezetett meditáció

(Srí Szvámí Csidánandától)

„Szeretett hallhatatlan Lélek, áldott gyermekei Istennek meditáljunk most az isteni valóságon.

Meditáljunk a kozmikus valóságon, mely a forrása és eredete létezésünknek.

Meditáljunk a kozmikus lelken, amely a láthatatlan támasza a jelenlegi létezésünknek, ezen a legfelsőbb, örökkévaló univerzális lényegen, amely a ti végső célotok.

Meditáljunk a legnagyobb boldogságon, amely az örökké tartó forrása minden örömnek és boldogságnak, melynek természete tiszta bölcs tudatosság,

amely túl van minden valóságon amelyből ez az univerzum áll amely hatalmas és táguló mint az éter az űrben és amelyet a végső célnak ír le minden szentirat.

Meditáljunk ezen az egy, nem kettős valóságon amely örökké állandó, tiszta, végtelen, megingathatatlan és változatlan és amely a tudatosság néma tanúja az elméd és intellektusod mögött.

Ezen a tertmészetadta valóságon, mely fényként világít lényed bensejében és amelynek jellemzője az abszolút létezés, tudatosság és üdvösség, mely a legnagyobb béke, mely az óriási csönd,

amely az egyetlen és végső valóság. Maradjunk ebben a mélységes csöndben. Csillapodjunk le. Üljünk könnyedén. Vedd fel a meditációs pózt. Tartsd a hátad egyenesen. Tartsd a tested tökéletesen mozdulatlanul és stabilan.

Légy mozdulatlan és állandó. Lazítsd el a fejed tetejét. Ne legyen semmilyen feszültség vagy aggodalom. Ne vonja el figyelmed semmilyen gondolat. Legyen az elme nyugodt az agy hűvös. Érezd a hűvösséget az agy területén.

Fókuszáld az elmédet Istenre.”

ॐ ॐ ॐ ॐ ॐ ॐ

Hasonló tanításokat ide kattintva olvashatsz.