Jóga gyakorlatok – Ászanák


Jóga gyakorlatok - ászanák a Sivánanda rendszerbenAz alábbiakban a Sivánanda jóga gyakorlatok, ászanák sorrendjét mutatjuk be.

“Az ászana egyike a Jóga 8 ágának, mely kimondja, hogy a testhelyzet legyen biztos és kényelmes, szilárd, ám mégis ellazított, és segítsen a gyakorlónak egyre inkább tudatába kerülnie a testének, elméjének és a környezetének.

A 12 alapvető póz vagy ászana sokkal több puszta nyújtásnál. Megnyitják az energiacsatornákat, a csakrákat és a test pszichikai központjait, mialatt növelik a gerinc rugalmasságát, erősítik a csontokat és serkentik a keringési és immunrendszert. Helyes légzéssel vagy pránájámával kísérve az ászanák megnyugtatják az elmét és csökkentik a stresszt. Rendszeres gyakorlással az ember biztosíthatja a maga számára az általános fizikai és mentális egészséget és az olyan betegségek megelőzésének lehetőségét, mint a cukorbetegség, magas vérnyomás és ízületi gyulladás. Idővel a testhelyzetek lassú és tudatos kivitelezése a koncentráció és meditáció mentális gyakorlatává válik.”

Szvámí Visnudévánanda

Ha szeretnéd elsajátítani az alapászanákat, iratkozz be a jóga alaptanfolyamunkra. Oktatóink sok szeretettel és türelemmel várnak.

Ha kíváncsi vagy arra, mi az oka ennek az ászana sornak, akkor ide kattintva megtudhatod.

Mentés

Mentés


Mentés

Mentés

Share This