Spárgás burgonyalepény

Spárgás burgonyalepény

Hozzávalók (kis adaghoz):

  • 6 db burgonya,
  • 6 db zöldspárga,
  • 15-20 gramm vaj/ghí,
  • fűszerek: só, bors, szerecsendió,
  • sütéshez: kevés liszt, ghí/olaj

ELKÉSZÍTÉS:

A főtt burgonyát összetörjük, a vajon megpárolt apróra vágott spárgát fűszerezzük és mindezt összekeverjük. Kis golyócskákat formálunk. Kissé szétlapítjuk, megforgatjuk lisztben és kisütjük.

A tavasz kedvelt zöldsége a spárga

  • Jellemzői: íze – édes, keserű (Föld elem), termikus hatás – hűtő (hideg),
  • Hatása: táplálja a Tüdőt, feloldja  a nyálkát (főleg a fehér spárga), vízhajtó hatású, kivezeti a Hólyagból a felesleges nedvességet, csökkenti a vérnyomást és táplálja a Vért (zöld spárga).
  • Ajánlott: akut és krónikus szárazköhögésnél, mélyen ülő nyálkásságnál, ödémánál, vizesedésnél, magas-vérnyomásnál.

Jó étvágyat!

Óm Brahmárpanam Brahma havir Brahmágnau Brahmaná hutam Brahmaiva Tena Gantavjam Brahma-karma-samádhiná

Brahman az áldozat, Brahman az áldozati vaj, Brahman önti az áldozatot Brahman tüzébe, bizony Brahmanhoz megy az, aki mindenkor Brahmant látja minden cselekvésben.

Bhagavad Gítá 4/24.

***

Namaszté! Üdvözlet Néked Isteni Lélek!
Leghőbb vágyunk, hogy szolgálatodra lehessünk a benned lakozó béke, szeretet, boldogság felfedezésében. Ezzel a céllal jöttek létre a Jóga-szigetek, ahol Szvámí Sivánanda (megvilágosodott szent) tanításait közvetítjük, azaz a Sivánanda jógatradíciót képviseljük. A Jóga-szigeteken ugyanazzal a szellemiséggel, minőséggel, programokkal és árakkal találkozol, bárhol is legyenek.

Látogass el Facebook közösségi oldalunkra is.

“Szolgálj, szeress, adj, tisztulj, meditálj, légy Önmagad, légy jó, tégy jót” – Szvámí Sivánanda