Tisztulj!

Tisztulj – az egyik alap a spirituális fejlődéshez, Szvámí Sivánanda tanításai szerint:

Tisztulj!

Az elme tisztaságából adatik a higgadtság, az öröm, az egyhegyűség, az érzékek feletti uralom, és az arra való alkalmasság, hogy eljuss Isten felismeréséig.
Az elmét muszáj megtisztítani az erények, az önkontroll, és az Isten iránti odaadás gyakorlásával.
Amikor az elme megtisztul, a barátoddá válik, mert addigra már lekopik róla a kérge, mely elfedte az Igazságot, s így már képes felismerni Azt.

Mi lehetne ennél nemesebb vállalkozás a számodra, mint megtisztítani életedet minden ellenségeskedéstől, tisztátalanságtól, gyűlölettől, kéjvágytól, és betölteni azt szeretettel, jósággal, békével és tisztasággal?

– Szvámí Sivánanda

SIVÁNANDA Teljes FILOZÓFIÁJA

Szolgálj, Szeress, Adakozz, Tisztulj,

Meditálj, Ismerd meg Önmagad,

Légy Jó, Tégy Jót,

Legyél Kedves, Legyél Együttérző!

                                „Mélyen gondolkodj el e csodálatos szavakon, melyek a harmónia, a béke, az öröm, a siker és az üdvösség titkát tárják fel. Ne feledd: az élet sója az önzetlen szolgálat, az élet kenyere az egyetemes szeretet; az élet vize a tisztaság. Tehát: szolgálj, szeress és légy tiszta. Az élet illata a bőkezűség, az élet édessége az önátadás, az élet veleje a meditáció. Az élet célja az Önmegvalósítás. Légy hát tiszta és bőkezű. Légy jó, és tégy jót. Legyél kedves, és légy együttérző. Meditálj, és ébredj tudatára Önvalódnak.”

– Szvámí Sivánanda

Hasonló tanításokat ide kattintva olvashatsz.