Meditálj!

Meditálj! – a meditáció az egyetlen eszköz, mely végleges változást hoz az emberi lényben, mely által feltárulhat valódi Önvalónk.

Meditálj!

A meditáció a halhatatlanság és örök üdvösség elérésének egyetlen módja. A meditáció elpusztítja a fájdalom és szomorúság összes kiváltó okát. A rendszeres meditáció az elmét lecsendesíti és megszilárdítja, s megnyitja az intuitív tudás sugárútjait. Mikor a mély meditáción keresztül belépsz a csendbe, a külvilág és az összes gondod eltűnnek. A legtökéletesebb békét élvezheted. E csöndben ott a fények Fénye. E csöndben igazi erő és öröm van.

Zárd be az érzékek kapuit. Csendesítsd le a gondolatokat és az érzéseket. Ülj mozdulatlan nyugalomban a kora reggeli órákban. Hozzáállásod legyen elfogadó. Légy egyedül az Úrral, válj vele eggyé. Élvezd a csendben lakozó békét. Meditálj rendszeresen és érd el az Önmegvalósulást.

– Szvámí Sivánanda

Sivánanda Teljes FILOZÓFIÁJA

Szolgálj, Szeress, Adakozz, Tisztulj,

Meditálj, Ismerd meg Önmagad,

Légy Jó, Tégy Jót,

Legyél Kedves, Legyél Együttérző!

„Mélyen gondolkodj el e csodálatos szavakon, melyek a harmónia, a béke, az öröm, a siker és az üdvösség titkát tárják fel. Ne feledd: az élet sója az önzetlen szolgálat, az élet kenyere az egyetemes szeretet; az élet vize a tisztaság. Tehát: szolgálj, szeress és légy tiszta. Az élet illata a bőkezűség, az élet édessége az önátadás, az élet veleje a meditáció. Az élet célja az Önmegvalósítás. Légy hát tiszta és bőkezű. Légy jó, és tégy jót. Legyél kedves, és légy együttérző. Meditálj, és ébredj tudatára Önvalódnak.”

– Szvámí Sivánanda

További tanításokat ide kattintva találsz.