Rizsen párolt spárga

A tavasz kedvelt zöldsége a spárga

Jellemzői: íze – édes, keserű (Föld elem), termikus hatás – hűtő (hideg),

Hatása: táplálja a Tüdőt, feloldja  a nyálkát (főleg a fehér spárga), vízhajtó hatású, kivezeti a Hólyagból a felesleges nedvességet, csökkenti a vérnyomást és táplálja a Vért (zöld spárga).

Ajánlott: akut és krónikus szárazköhögésnél, mélyen ülő nyálkásságnál, ödémánál, vizesedésnél, magas-vérnyomásnál.

Hozzávalók (kis adaghoz):

  • 6 evőkanál jázmin rizs,
  • 12-14 szál zöldspárga,
  • 2 evőkanál  vaj/ghí,
  • fűszerek (ízlés szerint: só, bors, babérlevél, gyömbér – csipetnyi mindegyikből).

ELKÉSZÍTÉS:

A megmosott rizst lecsöpögtetjük, 1 evőkanál vajon kicsit megpirítjuk, és felöntjük dupla mennyiségű vízzel. Ráfektetjük a spárgákat a rizsre és kb. 15 perc alatt megpárolódnak. Végén hozzákeverünk még 1 evőkanál vajat. Önálló fogásként vagy köretként is kínálhatjuk.

Jó étvágyat!

Óm Brahmárpanam Brahma havir Brahmágnau Brahmaná hutam Brahmaiva Tena Gantavjam Brahma-karma-samádhiná

Brahman az áldozat, Brahman az áldozati vaj, Brahman önti az áldozatot Brahman tüzébe, bizony Brahmanhoz megy az, aki mindenkor Brahmant látja minden cselekvésben.

Bhagavad Gítá 4/24.

Hasonló recepteket ide kattintva találsz.

***

Namaszté! Üdvözlet Néked Isteni Lélek!
Leghőbb vágyunk, hogy szolgálatodra lehessünk a benned lakozó béke, szeretet, boldogság felfedezésében. Ezzel a céllal jöttek létre a Jóga-szigetek, ahol Szvámí Sivánanda (megvilágosodott szent) tanításait közvetítjük, azaz a Sivánanda jógatradíciót képviseljük. A Jóga-szigeteken ugyanazzal a szellemiséggel, minőséggel, programokkal és árakkal találkozol, bárhol is legyenek.

Látogass el Facebook közösségi oldalunkra is.

“Szolgálj, szeress, adj, tisztulj, meditálj, légy Önmagad, légy jó, tégy jót” – Szvámí Sivánanda