Rizsen párolt spárga

A tavasz kedvelt zöldsége a spárga
Jellemzői: íze – édes, keserű (Föld elem), termikus hatás – hűtő (hideg),
Hatása: táplálja a Tüdőt, feloldja a nyálkát (főleg a fehér spárga), vízhajtó hatású, kivezeti a Hólyagból a felesleges nedvességet, csökkenti a vérnyomást és táplálja a Vért (zöld spárga).
Ajánlott: akut és krónikus szárazköhögésnél, mélyen ülő nyálkásságnál, ödémánál, vizesedésnél, magas-vérnyomásnál.
Hozzávalók (kis adaghoz):
- 6 evőkanál jázmin rizs,
- 12-14 szál zöldspárga,
- 2 evőkanál vaj/ghí,
- fűszerek (ízlés szerint: só, bors, babérlevél, gyömbér – csipetnyi mindegyikből).
ELKÉSZÍTÉS:
A megmosott rizst lecsöpögtetjük, 1 evőkanál vajon kicsit megpirítjuk, és felöntjük dupla mennyiségű vízzel. Ráfektetjük a spárgákat a rizsre és kb. 15 perc alatt megpárolódnak. Végén hozzákeverünk még 1 evőkanál vajat. Önálló fogásként vagy köretként is kínálhatjuk.
Jó étvágyat!
Óm Brahmárpanam Brahma havir Brahmágnau Brahmaná hutam Brahmaiva Tena Gantavjam Brahma-karma-samádhiná
Brahman az áldozat, Brahman az áldozati vaj, Brahman önti az áldozatot Brahman tüzébe, bizony Brahmanhoz megy az, aki mindenkor Brahmant látja minden cselekvésben.
Bhagavad Gítá 4/24.
Hasonló recepteket ide kattintva találsz.
***
Namaszté! Üdvözlet Néked Isteni Lélek!
Leghőbb vágyunk, hogy szolgálatodra lehessünk a benned lakozó béke, szeretet, boldogság felfedezésében. Ezzel a céllal jöttek létre a Jóga-szigetek, ahol Szvámí Sivánanda (megvilágosodott szent) tanításait közvetítjük, azaz a Sivánanda jógatradíciót képviseljük. A Jóga-szigeteken ugyanazzal a szellemiséggel, minőséggel, programokkal és árakkal találkozol, bárhol is legyenek.
Látogass el Facebook közösségi oldalunkra is.
“Szolgálj, szeress, adj, tisztulj, meditálj, légy Önmagad, légy jó, tégy jót” – Szvámí Sivánanda