Haladó hatha jóga

Haladó hatha jóga gyakorló

A haladó hatha jóga órákra elsősorban a haladó jógatanfolyamon részt vett jógázókat várjuk.

Itt a sorrend megfordul a hagyományos jógagyakorló foglalkozásokhoz képest. A hangsúly a haladó légzéstechnikákon van, melyeknek kifejezetten az a célja, hogy a mindenkiben benne rejlő spirituális energiát (sakti, kundaliní) felébresszük és felemeljük. Ennek előfeltétele a vegetáriánus táplálkozás, az egyes ászanák ismerete (a 12 risihikési ászana), az anulóma vilóma pránájáma rendszeres gyakorlása, illetve a vágy a fejlődésre.

Felépítés

  • Relaxáció: Teljes ellazulás fizikai, mentális és lelki szinten.
  • Rövid tanítás: Feldolgozunk egy-egy idézetet Sivánanda mestertől.
  • Ászanák: A 3 fő ászana (fejenállás, gyertya, ülésből előrehajlás) és ezek ellentétpózai hosszabban kitartva, és ezek alkalmanként egy-egy más ászanával kiegészítve.
  • Pránájámák: kapálabháti (tisztító légző gyakorlat) haladó változata, szamanu pránájáma, anulóma vilóma 15-20 perc; egyéb haladó légzőgyakorlatok.
  • Meditáció

A haladó jógagyakorló foglalkozáson a pránájáma gyakorlása 60 perc.

ÁRAK

Jelentkezés és egyéb információ ide kattintva érhető el.

XVIII. kerület: Mandír Jóga-sziget A Mandír Jóga-sziget Budapest XVIII. kerületében, Pestlőrincen található. 2022. októberétől várjuk a jógázni vágyókat. Jógaóráink változatosak, minden korosztály megtalálja a számára legmegfelelőbbet. Az ÓRARENDben az órákra kattintva bővebb információt találsz és be is jelentkezhetsz! Facebook oldalunkon további érdekességeket, hasznos információkat is találsz. Gyere, jógázz velünk a Mandír Jóga-szigeten is, ahol menedékre lelsz! Megközelítést ide kattintva találod.