Haladó hatha jóga

Haladó hatha jóga gyakorló

A haladó hatha jóga órákra elsősorban a haladó jógatanfolyamon részt vett jógázókat várjuk.

Itt a sorrend megfordul a hagyományos jógagyakorló foglalkozásokhoz képest. A hangsúly a haladó légzéstechnikákon van, melyeknek kifejezetten az a célja, hogy a mindenkiben benne rejlő spirituális energiát (sakti, kundaliní) felébresszük és felemeljük. Ennek előfeltétele a vegetáriánus táplálkozás, az egyes ászanák ismerete (a 12 risihikési ászana), az anulóma vilóma pránájáma rendszeres gyakorlása, illetve a vágy a fejlődésre.

Felépítés

  • Relaxáció: Teljes ellazulás fizikai, mentális és lelki szinten.
  • Rövid tanítás: Feldolgozunk egy-egy idézetet Sivánanda mestertől.
  • Ászanák: A 3 fő ászana (fejenállás, gyertya, ülésből előrehajlás) és ezek ellentétpózai hosszabban kitartva, és ezek alkalmanként egy-egy más ászanával kiegészítve.
  • Pránájámák: kapálabháti (tisztító légző gyakorlat) haladó változata, szamanu pránájáma, anulóma vilóma 15-20 perc; egyéb haladó légzőgyakorlatok.
  • Meditáció

A haladó jógagyakorló foglalkozáson a pránájáma gyakorlása 60 perc.

Jelentkezés és egyéb információ ide kattintva érhető el.

Hanumán Jóga-sziget

II. kerület: Hanumán Jóga-sziget A Hanumán Jóga-sziget Budapest II. kerületében, a Mechwart Liget szomszédságában található. Buda belvárosában, jól megközelíthető helyen várjuk a jógázni vágyókat. Foglalkozásaink minden korosztály számára elérhetők. Gyere, jógázz velünk Hanumán segítségével! Megközelítést ide kattintva találod.

Ganésa Jóga-sziget

A Ganésa Jóga-sziget Budapest XVII. kerületében, Oroszvár utca 5. alatt, a kertvárosban. Jóga foglalkozásaink minden korosztályt kiszolgálnak. Gyere, jógázz velünk a Ganésa Jóga-szigeten, Ganesha oltalmában, kinek jóindulatú segítségével az akadályok elhárulnak. Megközelítést ide kattintva találod.

Shanti Jóga-sziget

A Shanti Jóga-sziget Budapest XIX. kerületében, Kispesten található ingyenes parkolási, és jól megközelíthető lehetőséggel. Havonta száznál is több jóga foglalkozással és egyéb programmal, a hét minden napján kora reggeltől késő estig várjuk a jógázni vágyókat. Jóga óráink változatosak, minden korosztály megtalálja a számára legmegfelelőbbet. Látogass el facebook oldalunkra is, ahol további érdekességekről, eseményekről olvashatsz! Mindezt egyszerre két teremben (KRISNA, SIVA terem). Gyere,