Málna lassi
Hozzávalók:
- 50 dkg joghurt
- 1 dl tej (Ha kifejezetten folyékony joghurtot vagy kefírt használunk, a tej hozzáadása el is hagyható, vagy a mennyiség csökkenthető, illetve egymással helyettesíthetők is.)
- 2 evőkanál porcukor ( A cukor mennyisége ízlés szerint alakítható, de használhatunk vaníliás cukrot, mézet vagy juharszirupot is.)
- 1 csésze málna
- citromfű
- jégkocka (elhagyható)
Elkészítés:
A hozzávalókat mixerrel pürésítjük, ízlés szerint dekorálhatjuk zöld fűszerekkel, gyümölccsel. Ha fagyasztott málnával (vagy egyéb gyümölccsel) készítjük, a jégkocka hozzáadása elhagyható. Szomjúságtól függően a fenti adagok 2-4 főre szólnak.
A lassi eredetét tekintve indiai hűsítő, frissítő ital, szinte minden indiai étterem étlapján megtalálható, a legismertebb mangó lassi. A lassi alapanyaga joghurt, esetleg kefír. A gyümölcsös lassi egészséges ital, amely attól függően, hogy milyen gyümölcsöt adunk hozzá, többféle változatban is nagyon rövid idő alatt elkészíthető, gyerekek is kedvelik. Még ízletesebb, ha friss fűszernövényekkel is kiegészítjük.
Jó étvágyat!
“Óm Brahmárpanam Brahma havir Brahmágnau Brahmaná hutam Brahmaiva Tena Gantavjam Brahma-karma-samádhiná”
“Brahman az áldozat, Brahman az áldozati vaj, Brahman önti az áldozatot Brahman tüzébe, bizony Brahmanhoz megy az, aki mindenkor Brahmant látja minden cselekvésben.”
Bhagavad Gítá 4/24.