Zabpehelyfasírt

A zabpehelyfasírt egyszerű és népszerű.

Hozzávalók:

  • 250 g zabpehely,
  • 100 g tönkölymorzsa,
  • 2 kávés kanál hing (hagyma helyett),
  • 1 evőkanál mustár,
  • fűszerpaprika,
  • őrölt kömény,
  • borsikafű,
  • majoránna,
  • só.

Elkészítés:

A zabpehelyfasírt elkészítéséhez először a zabpelyhet sós vízzel leforrázzuk, letakarjuk és hagyjuk megdagadni, majd kihűlni. Ha sok a víz, csepegtessük le. Ezután keverjük össze a hinggel, tönkölymorzsával, mustárral, fűszerekkel és a masszából fasírtot formázva olajban kisütjük.

Jó étvágyat!

 

Óm Brahmárpanam Brahma havir Brahmágnau Brahmaná hutam Brahmaiva Tena Gantavjam Brahma-karma-samádhiná

Brahman az áldozat, Brahman az áldozati vaj, Brahman önti az áldozatot Brahman tüzébe, bizony Brahmanhoz megy az, aki mindenkor Brahmant látja minden cselekvésben.

Bhagavad Gítá 4/24.