Zabpehelyfasírt
A zabpehelyfasírt egyszerű és népszerű.
Hozzávalók:
- 250 g zabpehely,
- 100 g tönkölymorzsa,
- 2 kávés kanál hing (hagyma helyett),
- 1 evőkanál mustár,
- fűszerpaprika,
- őrölt kömény,
- borsikafű,
- majoránna,
- só.
Elkészítés:
A zabpehelyfasírt elkészítéséhez először a zabpelyhet sós vízzel leforrázzuk, letakarjuk és hagyjuk megdagadni, majd kihűlni. Ha sok a víz, csepegtessük le. Ezután keverjük össze a hinggel, tönkölymorzsával, mustárral, fűszerekkel és a masszából fasírtot formázva olajban kisütjük.
Jó étvágyat!
Óm Brahmárpanam Brahma havir Brahmágnau Brahmaná hutam Brahmaiva Tena Gantavjam Brahma-karma-samádhiná
Brahman az áldozat, Brahman az áldozati vaj, Brahman önti az áldozatot Brahman tüzébe, bizony Brahmanhoz megy az, aki mindenkor Brahmant látja minden cselekvésben.
Bhagavad Gítá 4/24.