Csicseriborsó pástétom

Hozzávalók:

  • 3 ek napraforgóolaj,
  • 4 ek teljes kiőrlésű búzaliszt,
  • 5 dl tej,
  • 25 dkg főzött csicseriborsó,
  • 4 evőkanál szójaszósz.

Elkészítés:

A csicseriborsó pástétom elkészítéséhez először olajon pirítsuk meg a teljes kiőrlésű búzalisztet, majd forró tejjel engedjük fel. A már megfőtt csicseriborsót átpasszírozzuk és ezután a pirított liszttel gondosan összekeverjük. Szójaszósszal és egyéb más fűszerkeverékkel ízesítjük, tetszés szerint.

Nagyon finom pirítóssal is.

Jó étvágyat!

 

Óm Brahmárpanam Brahma havir Brahmágnau Brahmaná hutam Brahmaiva Tena Gantavjam Brahma-karma-samádhiná

Brahman az áldozat, Brahman az áldozati vaj, Brahman önti az áldozatot Brahman tüzébe, bizony Brahmanhoz megy az, aki mindenkor Brahmant látja minden cselekvésben.

Bhagavad Gítá 4/24.