Tejszínes sárgaborsópüré

A tejszínes sárgaborsópüré összeállítása: 20 perc, főzése: 30 perc.

Hozzávalók (4 személyre):

  • 25 dkg sárgaborsó, csicseriborsó vagy vörös lencse
  • 1 nagy érett paradicsom
  • 1-2 evőkanál tejszín
  • 1,5 kávés kanál hing (Asafoetida – hagyma helyett)
  • 4 evőkanál ghí (vagy vaj)
  • 2 evőkanál felaprított koriander- vagy mentalevél
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál őrölt kurkuma
  • 1 teáskanál őrölt chili
  • 1 teáskanál reszelt gyömbér
  • 2 teáskanál garam masala

Elkészítés:

A tejszínes sárgaborsópüré elkészítéséhez az előzetesen beáztatott sárgaborsót a sóval, kurkumával és a chilivel ízesített vízben 20 perc alatt nagyon puhára nagyon puhára főzzük, majd leszűrjük.

A ghí-ben rövid ideig megpirítjuk a hinget, gyömbért, majd hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot és puhára főzzük.

Belekeverjük a megfőtt sárgaborsót, garam masalával ízesítjük, hozzáadjuk a tejszínt és a felaprított zöldfűszerek felét. Jól összekeverjük és átforraljuk.

A félretett zöldfűszerrel díszítve tálaljuk.

Jó étvágyat!

 

Óm Brahmárpanam Brahma havir Brahmágnau Brahmaná hutam Brahmaiva Tena Gantavjam Brahma-karma-samádhiná

Brahman az áldozat, Brahman az áldozati vaj, Brahman önti az áldozatot Brahman tüzébe, bizony Brahmanhoz megy az, aki mindenkor Brahmant látja minden cselekvésben.

Bhagavad Gítá 4/24.