Tejberizs
Hozzávalók:
- 300 g jázminrizs
 - 800 ml rizstej
 - 50 g ghí (margarin helyett)
 - 150 g nádcukor
 - bio citromhéj
 - Bourbon-vanília
 - őrölt fahéj
 - lekvár
 
Elkészítés:
A tejberizs elkészítéséhez a rizst kevés vízben, fedő alatt feltesszük főni. Ha félig megfőtt a tejjel felengedjük, nádcukorral, vaníliával, reszelt citromhéjjal ízesítjük és puhára főzzük. A végén belekeverjük a ghí-t, majd poharakba vagy tálakba öntjük. Fahéjas nádporcukorral és lekvárral melegen és hidegen egyaránt tálalhatjuk.
Jó étvágyat!
Óm Brahmárpanam Brahma havir Brahmágnau Brahmaná hutam Brahmaiva Tena Gantavjam Brahma-karma-samádhiná
Brahman az áldozat, Brahman az áldozati vaj, Brahman önti az áldozatot Brahman tüzébe, bizony Brahmanhoz megy az, aki mindenkor Brahmant látja minden cselekvésben.
Bhagavad Gítá 4/24.
				