Tejberizs

Hozzávalók:

  • 300 g jázminrizs
  • 800 ml rizstej
  • 50 g ghí (margarin helyett)
  • 150 g nádcukor
  • bio citromhéj
  • Bourbon-vanília
  • őrölt fahéj
  • lekvár

Elkészítés:

A tejberizs elkészítéséhez a rizst kevés vízben, fedő alatt feltesszük főni. Ha félig megfőtt a tejjel felengedjük, nádcukorral, vaníliával, reszelt citromhéjjal ízesítjük és puhára főzzük. A végén belekeverjük a ghí-t, majd poharakba vagy tálakba öntjük. Fahéjas nádporcukorral és lekvárral melegen és hidegen egyaránt tálalhatjuk.

Jó étvágyat!

 

Óm Brahmárpanam Brahma havir Brahmágnau Brahmaná hutam Brahmaiva Tena Gantavjam Brahma-karma-samádhiná

Brahman az áldozat, Brahman az áldozati vaj, Brahman önti az áldozatot Brahman tüzébe, bizony Brahmanhoz megy az, aki mindenkor Brahmant látja minden cselekvésben.

Bhagavad Gítá 4/24.