Siva

Siva a megsemmisítő erő a három fő aspektus (Trimúrti: Brahmá (teremtő) – Visnu (fenntartó) – Siva (pusztító) közül.

Ezt érthetjük egyfefől úgy, hogy amikor eljön valaminek az elmúlási ideje, vagy amikor meggyógyulunk, illetve amikor a spirituális törekvő negatív tulajdonságai megszűnnek az mind Siva kegyelméből történik.

Siva szó jelentése kedvező, tiszta1, azaz Siva az a jóságos minőség, amely időről-időre megszabadít minket a negativ befolyástól, illetve eggyé válunk tiszta tulajdonságaival.

Ha tudatosan szeretnénk ezekben fejlődni, akkor ismételjük mantráját:

AUM Namah Sivája

Dicsőség az Úr Sivának

Külső és belső harmóniát és kiegyensúlyozottságot ad. Intuitív tudással, az elme és az értelem egységével, és a spirituális gyakorláshoz szükséges hatalmas erővel ajándékoz meg. Megvédi az egyént a múlt rossz karmáinak hatásától.

Váljon teljességedre!

1Forrás: Dictionary of Sanskrit Names (Szanszkrit nevek szótára) a Nemzetközi Integrál Jóga kiadásában. Ezt a szervezetet Szvámí Sivánanda egyik megvilágosodott tanítványa Szvámí Szaccsidánanda hozta létre az Amerikai Egyesült Államokban.

***

Namaszté! Üdvözlet Néked Isteni Lélek!
Leghőbb vágyunk, hogy szolgálatodra lehessünk a benned lakozó béke, szeretet, boldogság felfedezésében. Ezzel a céllal jöttek létre a Jóga-szigetek, ahol Szvámí Sivánanda (megvilágosodott szent) tanításait közvetítjük, azaz a Sivánanda jógatradíciót képviseljük. A Jóga-szigeteken ugyanazzal a szellemiséggel, minőséggel, programokkal és árakkal találkozol, bárhol is legyenek.

Látogass el Facebook közösségi oldalunkra is.

“Szolgálj, szeress, adj, tisztulj, meditálj, légy Önmagad, légy jó, tégy jót” – Szvámí Sivánanda

***