Répatorta

Sütés: 30-40 perc
Hozzávalók:
- 60 dkg sárgarépa (vagy sütőtök) reszelve
- 30 dkg maláta (vagy méz vagy gyümölcscukor)
- 35 dkg teljes kiőrlésű tönköly rétesliszt
- 2 dl hidegen sajtolt napraforgó olaj vagy ghí
- 1-2 kávéskanál őrölt fahéj
- 1 bio narancs reszelt héja és leve
- 1 bio citrom héja
- 2 kávéskanál szódabikarbóna, sütőpor
- 2 evőkanál kukoricakeményítő
- kevés reszelt gyömbér
- tetejére felezett dió
- csipet só
Elkészítés:
A répatorta elkészítéséhez a lisztet összekeverjük a szódabikarbónával, sütőporral és kukoricakeményítővel. Hozzáadjuk az olajat vagy ghí-t, malátát és robotgéppel simára keverjük. Beletesszük a narancs levét, héját, a citrom héját, gyömbért, fahéjat, reszelt sárgarépát. Összedolgozzuk és egy sűrű masszát kapunk.
A tepsit olajjal kikenjük, majd megszórjuk liszttel és beletesszük a masszát. Elsimítjuk a tetejét és felezett dióval díszítjük, lehetőleg úgy, hogy ha megsült és felszeleteljük, minden kockára jusson egy. A sütőt felmelegítjük, majd a tepsit beletesszük, 180 Celsius fokon 30-40 perc alatt a répatorta készre sül.
Jó étvágyat!
Óm Brahmárpanam Brahma havir Brahmágnau Brahmaná hutam Brahmaiva Tena Gantavjam Brahma-karma-samádhiná
Brahman az áldozat, Brahman az áldozati vaj, Brahman önti az áldozatot Brahman tüzébe, bizony Brahmanhoz megy az, aki mindenkor Brahmant látja minden cselekvésben.
Bhagavad Gítá 4/24.