Répatorta

Sütés: 30-40 perc

Hozzávalók:

  • 60 dkg sárgarépa (vagy sütőtök) reszelve
  • 30 dkg maláta (vagy méz vagy gyümölcscukor)
  • 35 dkg teljes kiőrlésű tönköly rétesliszt
  • 2 dl hidegen sajtolt napraforgó olaj vagy ghí
  • 1-2 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1 bio narancs reszelt héja és leve
  • 1 bio citrom héja
  • 2 kávéskanál szódabikarbóna, sütőpor
  • 2 evőkanál kukoricakeményítő
  • kevés reszelt gyömbér
  • tetejére felezett dió
  • csipet só

Elkészítés:

A répatorta elkészítéséhez a lisztet összekeverjük a szódabikarbónával, sütőporral és kukoricakeményítővel. Hozzáadjuk az olajat vagy ghí-t, malátát és robotgéppel simára keverjük. Beletesszük a narancs levét, héját, a citrom héját, gyömbért, fahéjat, reszelt sárgarépát. Összedolgozzuk és egy sűrű masszát kapunk.

A tepsit olajjal kikenjük, majd megszórjuk liszttel és beletesszük a masszát. Elsimítjuk a tetejét és felezett dióval díszítjük, lehetőleg úgy, hogy ha megsült és felszeleteljük, minden kockára jusson egy. A sütőt felmelegítjük, majd a tepsit beletesszük, 180 Celsius fokon 30-40 perc alatt a répatorta készre sül.

Jó étvágyat!

 

Óm Brahmárpanam Brahma havir Brahmágnau Brahmaná hutam Brahmaiva Tena Gantavjam Brahma-karma-samádhiná

Brahman az áldozat, Brahman az áldozati vaj, Brahman önti az áldozatot Brahman tüzébe, bizony Brahmanhoz megy az, aki mindenkor Brahmant látja minden cselekvésben.

Bhagavad Gítá 4/24.