Pikáns sajtos muffin

Ez a szokatlanul ízletes muffin élvezetes kísérője bármilyen levesnek.

Hozzávalók

  • 100 g reszelt répa
  • 600 g teljes kiőrlésű liszt
  • 100 g csemegekukorica
  • 100 g apróra vágott cukkini
  • 150 g reszelt vegetáriánus cheddar sajt
  • 2 tk. szárított bazsalikom
  • 1 tk. sütőpor
  • 1 tk. só / ízlés szerint őrölt fekete bors
  • 1 tk. barna cukor
  • 1x400g konzervparadicsom vagy 500 g friss paradicsom passzírozva vagy pűrésítve
  • 200 ml víz
  • 4 ek. olaj

Tetejére:

  • 100 g reszelt vegetáriánus cheddar sajt
  • 1-2 tk. szárított oregánó

Melegítsük elő a sütőt 190 fokra (gázsütőn 5-ös fokozat). Vékonyan olajozzunk ki elegendő muffin-sütőformát. Egy tálban keverjük össze a reszelt répát, lisztet, kukoricát, cukkinit, sajtot, bazsalikomot, sütőport, sót, feketeborst és a cukrot. Egy másik tálban keverjük össze a paradicsomot, vizet és olajat. Adjuk hozzá az összekevert száraz hozzávalókat a vizes keverékhez, dolgozzuk csomómentesre, enyhén nedvesre.

Kanalazzuk át a keveréket a kiolajozott muffinformába. Keverjük össze a maradék reszelt sajtot és oregánót, szórjuk a muffinok tetejére. 30 percig süssük, ill. amíg a közepébe szúrt tű tiszta nem lesz.

20-24 muffin lesz belőle.

Variációk: Próbáljuk ki, hogy friss rozmaring vagy kakukkfű hozzáadásával milyen más ízt kapunk. Vegánok szójasajttal helyettesíthetik a cheddart.

Jó étvágyat!

Óm Brahmárpanam Brahma havir Brahmágnau Brahmaná hutam Brahmaiva Tena Gantavjam Brahma-karma-samádhiná

Brahman az áldozat, Brahman az áldozati vaj, Brahman önti az áldozatot Brahman tüzébe, bizony Brahmanhoz megy az, aki mindenkor Brahmant látja minden cselekvésben. – Bhagavad Gítá 4/24.