Pikáns csicseriborsó

A pikáns csicseriborsó könnyen elkészíthető, nagy kedvenc.
Összeállítás: 20 perc, főzés: 30 perc.
Hozzávalók (4-6 személyre):
- 50 dkg száraz (vagy konzerv – bármilyen közértben kapható) csicseriborsó
- 2 nagy, érett paradicsom (vagy aprított konzerv paradicsom)
- 1-2 hegyes erős zöldpaprika
- 2 kávés kanál hing (Asafoetida – hagyma helyett)
- 3 evőkanál ghí (olaj vagy vaj)
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál reszelt gyömbér (közértekben kapható, porított formában is megfelel)
- 1 teáskanál őrölt kurkuma (bio boltokban, olyan közértekben, ahol nemzetiségi különlegességek is kaphatók pl. Tesco)
- 1 evőkanál őrölt koriander
- 2 teáskanál garam masala (bio boltokban, olyan közértekben, ahol nemezetiségi külenlegességek is kaphatók pl. Tesco)
- 2-3 evőkanál felaprított korianderlevél (kapható mirelit is!)
- 2 teáskanál citromlé
Elkészítés:
Az előzetesen egy éjszakára beáztatott csicseriborsót sós vízben puhára főzzük.
Ghí-ben vagy olajban megpároljuk a finomra gyömbért, és a kimagozott, apróra vágott zöldpaprikát.
Hozzáadjuk a kimagozott, apró kockákra vágott paradicsomot, megpároljuk, majd belekeverjük az őrölt koriandert és a leszűrt csicseriborsót. 10 percig (kevesebb is elég!) főzzük, felöntjük 2 dl-nyivel a borsó főzővizéből, és további 10 (u.a.) percig pároljuk.
Hozzáadjuk a garam masalát, a hinget, a citromlevet, és belekeverjük a felaprított koriandert, majd összefőzzük. Ha szükséges, adjunk hozzá még levet, hogy főzelékszerű legyen.
Jó étvágyat!
Óm Brahmárpanam Brahma havir Brahmágnau Brahmaná hutam Brahmaiva Tena Gantavjam Brahma-karma-samádhiná
Brahman az áldozat, Brahman az áldozati vaj, Brahman önti az áldozatot Brahman tüzébe, bizony Brahmanhoz megy az, aki mindenkor Brahmant látja minden cselekvésben.
Bhagavad Gítá 4/24.