Florentin
Összeállítás: 10-15 perc, Sütés: 10-15 perc
Hozzávalók:
- 15 dkg cukor
- 5 dkg méz
- 10 dkg vaj (ghí)
- 125 g tejszín
- 7 dkg aszalt gyümölcs (jó, ha van benne koktél cseresznye, vagy kandírozott narancs)
? 20 dkg mandula és dió (10 dkg szeletelt mandulához 10 dkg dió, de lehet más összeállításban is, az a lényeg, hogy 20 dkg legyen összesen.)
Elkészítés:
A Florentin elkészítéséhez a cukorból, a mézből, a vajból (ghí-ből), a tejszínből szirupot főzünk 5 percig, majd belerakjuk az aszalt gyümölcsöt, amit előtte felvágtunk, nem apróra, csak kisebb darabokra, majd belerakjuk az apróra felvágott olajos magokat, még 5 percig főzzük.
Tepsibe sütőpapírt teszünk. Beleöntjük a masszát. 10-15 perc alatt megsütjük 180 c-os sütőben. Nem baj, ha kicsit véletlenül tovább sütjük, akkor ropogósabb lesz. Mikor kivesszük a tepsit, úgy néz ki, mintha még nem állna össze, de utána folyamatosan kezd összeállni félóra múlva, már egyben van.
Ha kihűlt, levesszük róla finoman a zsírpapírt, rátesszük egy tálcára. Gőz fölött 10 dkg csokoládét olvasztunk, bármelyiket, ét-, tej-, fehér csoki, amilyenhez kedvünk van, ezt rátesszük a süteményre. Villával formát rajzolunk bele.
Tálalás:
Mikor kihűlt, akkor vagy kockára vágjuk, vagy pogácsaszaggatóval, kerek formát szaggatunk belőle, de ha nem fontos a forma, akkor törhetünk is belőle. Ez a sütemény nem mindig elsőre sikerül, mert érezni kell, hogy meddig sütheted a te sütőddel. Amikor nem sikerül, akkor is finom, csak jól áll a sütinek, ha ropogós.
Jó étvágyat!
Óm Brahmárpanam Brahma havir Brahmágnau Brahmaná hutam Brahmaiva Tena Gantavjam Brahma-karma-samádhiná
Brahman az áldozat, Brahman az áldozati vaj, Brahman önti az áldozatot Brahman tüzébe, bizony Brahmanhoz megy az, aki mindenkor Brahmant látja minden cselekvésben.
Bhagavad Gítá 4/24.