Fahéjas vagy karobos csiga

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 40 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 10 dkg ghí ( margarin helyett)
  • 2 dl tej
  • 4 evőkanál nádcukor
  • 2 dkg élesztő
  • 1 csipet só

Töltelékhez:

  • 10 dkg ghí ( margarin helyett)
  • 5 dkg nádporcukor
  • 1 evőkanál fahéj vagy karob

Elkészítés:

A fahéjas vagy karobos csiga elkészítéséhez a hozzávalókat addig gyúrjuk, míg könnyű, de rugalmas tésztát nem kapunk. Egy órán át pihentetjük a hűtőben, majd vékonyra nyújtjuk. A töltelék alapanyagait kikeverjük és megkenjük vele a tésztát, amit ezután gondosan felcsavarunk és körülbelül 1,5-2 cm-es darabokat vágunk belőle. Kikent, kilisztezett tepsibe tesszük őket, 20 percig állni hagyjuk, majd mindegyik tetejét megkenjük tejjel. A sütőt előmelegítjük, alulra beteszünk egy vízzel teli lábast, majd a csigát a gőzölgő sütőben, 180 Celsius fokon pirosra sütjük.

Jó étvágyat!

 

Óm Brahmárpanam Brahma havir Brahmágnau Brahmaná hutam Brahmaiva Tena Gantavjam Brahma-karma-samádhiná

Brahman az áldozat, Brahman az áldozati vaj, Brahman önti az áldozatot Brahman tüzébe, bizony Brahmanhoz megy az, aki mindenkor Brahmant látja minden cselekvésben.

Bhagavad Gítá 4/24.