Fahéjas vagy karobos csiga
Hozzávalók:
Tésztához:
- 40 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
 - 10 dkg ghí ( margarin helyett)
 - 2 dl tej
 - 4 evőkanál nádcukor
 - 2 dkg élesztő
 - 1 csipet só
 
Töltelékhez:
- 10 dkg ghí ( margarin helyett)
 - 5 dkg nádporcukor
 - 1 evőkanál fahéj vagy karob
 
Elkészítés:
A fahéjas vagy karobos csiga elkészítéséhez a hozzávalókat addig gyúrjuk, míg könnyű, de rugalmas tésztát nem kapunk. Egy órán át pihentetjük a hűtőben, majd vékonyra nyújtjuk. A töltelék alapanyagait kikeverjük és megkenjük vele a tésztát, amit ezután gondosan felcsavarunk és körülbelül 1,5-2 cm-es darabokat vágunk belőle. Kikent, kilisztezett tepsibe tesszük őket, 20 percig állni hagyjuk, majd mindegyik tetejét megkenjük tejjel. A sütőt előmelegítjük, alulra beteszünk egy vízzel teli lábast, majd a csigát a gőzölgő sütőben, 180 Celsius fokon pirosra sütjük.
Jó étvágyat!
Óm Brahmárpanam Brahma havir Brahmágnau Brahmaná hutam Brahmaiva Tena Gantavjam Brahma-karma-samádhiná
Brahman az áldozat, Brahman az áldozati vaj, Brahman önti az áldozatot Brahman tüzébe, bizony Brahmanhoz megy az, aki mindenkor Brahmant látja minden cselekvésben.
Bhagavad Gítá 4/24.
				