Meditációt elősegítő gyakorló

MEDITÁCIÓT ELŐSEGÍTŐ GYAKORLÓ

A Meditációt elősegítő gyakorló foglalkozás középpontjában az ősi hagyományokat követő mantrameditáció áll. A foglalkozások során gyakoroljuk a mantra hangos és mentális ismétlésével folytatott meditációt és megtapasztaljuk a közös gyakorlás segítő erejét egyéni fejlődésünkben.

„Meditáció nélkül nincs megismerés. A rendszeres meditációval fokozatos spirituális fejlődést érsz el, az isteni láng egyre fényesebben lobog benned.
…A meditáció a hallhatatlanság és az örök üdvösség elérésének egyetlen, királyi útja.
…Hunyd be a szemed! Vond vissza az érzékeidet! Csendesítsd le az elmédet! Csitítsd el feltörő gondolataidat! Nyugtasd el elméd hullámait! Merülj el mélyen az Átmanban, az Önvalóban, a Legfőbb Lélekben, a fények Fényében, a napok Napjában! Minden tudás feltárul előtted, minden kétséged szertefoszlik, elméd gyötrelmei semmivé lesznek, és minden heves vita, indulatos szócsata abbamarad. Egyedül a dnyána (bölcsesség) marad.”

– Svámí Sivánanda (részletek az „Utak a boldogsághoz” c. könyvből)

A mantrameditáció mellett kipróbálunk más meditációs módszereket is, illetve a meditációt és a koncentrációt fejlesztő gyakorlatokat veszünk, elsősorban a jóga tárházából.

Minden alkalommal megbeszélünk egy részt a meditáció elméletéből, vagy a jógafilozófia ősi írásaiból, amelyből inspirációt meríthetünk gyakorlásunkhoz.

Kinek javasoljuk ezt a foglalkozást?

  • bárkinek, aki töltődni, regenerálódni szeretne,
  • akinek békére, nyugalomra van szüksége,
  • aki rendszeres gyakorlással szeretné megtapasztalni a meditáció pozitív élettani hatásait,
  • akinek problémája van a meditációval, úgy érzi, hogy elméjét nem képes lecsendesíteni,
  • aki szeretne megismerkedni a különböző koncentrációs technikákkal,
  • aki szeretné megtapasztalni természetes állapotát (békét, biztonságot, szeretetet, boldogságot).

Felépítés

  • Ráhangolódás,
  • Légzőgyakorlatok,
  • Közös irányított koncentrációs gyakorlat  különböző módszerekkel (külső képek, fogalmak szimbólumok használata, trátaka, légzés-, csakra tudatosítás, mantra ismétlés, gondolatok figyelése stb.)
  • Meditáció

Díjak

Teljes ár: 2.000.- Ft / alkalom
Kedveszményes: 1.800,- Ft /alkalom

Madhura Jóga-sziget

XI. kerület: Madhura Jóga-sziget A Madhura Jóga-sziget Budapest XI. kerületében, Újbudán található a Móricz Zsigmond körtér közelében. Foglalkozásaink minden korosztály számára elérhetőek. Gyere, jógázz velünk a Madhura jóga-szigeten, ahol szeretetteljes kapcsolatra találsz Önmagaddal. Megközelítést ide kattintva találod.