Gyakorló foglalkozás a meditáció elősegítésére

GYAKORLÓ foglalkozás a MEDITÁCIÓ  ELŐSEGÍTÉSÉRE 

„Meditáció nélkül nincs megismerés. A rendszeres meditációval fokozatos spirituális fejlődést érsz el, az isteni láng egyre fényesebben lobog benned.
…A meditáció a hallhatatlanság és az örök üdvösség elérésének egyetlen, királyi útja.
…Hunyd be a szemed! Vond vissza az érzékeidet! Csendesítsd le az elmédet! Csitítsd el feltörő gondolataidat! Nyugtasd el elméd hullámait! Merülj el mélyen az Átmanban, az Önvalóban, a Legfőbb Lélekben, a fények Fényében, a napok Napjában! Minden tudás feltárul előtted, minden kétséged szertefoszlik, elméd gyötrelmei semmivé lesznek, és minden heves vita, indulatos szócsata abbamarad. Egyedül a dnyána (bölcsesség) marad.” Svámí Sivánanda (részletek az „Utak a boldogsághoz” c. könyvből)

A Meditációt elősegítő gyakorló foglalkozás középpontjában az ősi hagyományokat követő mantra-meditáció áll. A foglalkozások során gyakoroljuk a mantra hangos és mentális ismétlésével folytatott meditációt és megtapasztaljuk a közös gyakorlás segítő erejét egyéni fejlődésünkben.

A mantrameditáció mellett kipróbálunk más meditációs módszereket is, illetve a meditációt és a koncentrációt fejlesztő gyakorlatokat veszünk, elsősorban a jóga tárházából.

Minden alkalommal megbeszélünk egy részt a meditáció elméletéből, vagy a jógafilozófia ősi írásaiból, amelyből inspirációt meríthetünk gyakorlásunkhoz.

A foglalkozás időtartama 90 perc.

Kinek javasoljuk ezt a foglalkozást?

  • bárkinek, aki töltődni, regenerálódni szeretne,
  • akinek békére, nyugalomra van szüksége,
  • aki rendszeres gyakorlással szeretné megtapasztalni a meditáció pozitív élettani hatásait,
  • akinek problémája van a meditációval, úgy érzi, hogy elméjét nem képes lecsendesíteni,
  • aki szeretne megismerkedni a különböző koncentrációs technikákkal,
  • aki szeretné megtapasztalni természetes állapotát (békét, biztonságot, szeretetet, boldogságot).

Felépítés

  • Ráhangolódás,
  • Légzőgyakorlatok,
  • Közös irányított koncentrációs gyakorlat  különböző módszerekkel (külső képek, fogalmak szimbólumok használata, trátaka, légzés-, csakra tudatosítás, mantra-ismétlés, gondolatok figyelése stb.)
  • Meditáció

ÁRAK

Gyere, jógázz velünk a Madhura jóga-szigeten ÚJBUDÁN is, ahol szeretetteljes kapcsolatra (madhura) találsz Önmagaddal! Látogass el facebook-oldalunkra is, ahol további érdekességeket találsz.

Madhura Jóga-sziget

XI. kerület: Madhura Jóga-sziget A Madhura Jóga-sziget Budapest XI. kerületében, Újbudán található. Közel az Újbuda-központhoz, autóval és tömegközlekedéssel is jól megközelíthető helyen. Foglalkozásaink minden korosztály számára elérhetőek. Az ÓRARENDben az órákra kattintva bővebb információt találsz és be is jelentkezhetsz! Facebook oldalunkon további érdekességeket, hasznos információkat is találsz. Gyere, jógázz velünk a Madhura Jóga-szigeten ÚJBUDÁN is, ahol szeretetteljes kapcsolatra (madhura) találsz