Brokkoli krémleves
Brokkoli krémleves
4-5 főre való adag
Hozzávalók:
- kb. 0,5 kg brokkoli
 - 2-3 db közepes krumpli
 - só
 - pici fehérbors
 - hing (elhagyható)
 - petrezselyem
 
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk és az edénybe tesszük. Rá kerül a brokkoli rózsákra szedve, vagy feldarabolva. Annyi víz, amennyi éppen ellepi, só, bors. (Lehet más fűszer is, mi szeretjük a viszonylag kevéssé fűszerezett ételeket.) Ha megpuhult, botmixerrel összetörjük és pár levél medvehagymát vékonyra vágva rászórunk. Ha nincs medvehagyma, szórjunk a tetejére vágott petrezselymet, vagy zellerszárat vagy levelet. Mindegyik jellegzetesen jó ízt ad E-k nélkül.
Jó ízű, lúgosító leves.
Ötletek:
- Külön főzhetünk egy marék borsot, marék kukoricát vagy sárgarépa kockát kevés, enyhén sós vízben, s a kész levesbe szórhatjuk. Ez esetben használhatjuk a fogainkat is.
 - Levesgyöngyöt vagy pirított kenyérkockát is szórhatunk tálalás után a tetejére.
 
Jó étvágyat!
Óm Brahmárpanam Brahma havir Brahmágnau Brahmaná hutam Brahmaiva Tena Gantavjam Brahma-karma-samádhiná
Brahman az áldozat, Brahman az áldozati vaj, Brahman önti az áldozatot Brahman tüzébe, bizony Brahmanhoz megy az, aki mindenkor Brahmant látja minden cselekvésben.
Bhagavad Gítá 4/24.
				