Spárgás burgonyalepény

Spárgás burgonyalepény
Hozzávalók (kis adaghoz):
- 6 db burgonya,
- 6 db zöldspárga,
- 15-20 gramm vaj/ghí,
- fűszerek: só, bors, szerecsendió,
- sütéshez: kevés liszt, ghí/olaj
ELKÉSZÍTÉS:
A főtt burgonyát összetörjük, a vajon megpárolt apróra vágott spárgát fűszerezzük és mindezt összekeverjük. Kis golyócskákat formálunk. Kissé szétlapítjuk, megforgatjuk lisztben és kisütjük.
A tavasz kedvelt zöldsége a spárga
- Jellemzői: íze – édes, keserű (Föld elem), termikus hatás – hűtő (hideg),
- Hatása: táplálja a Tüdőt, feloldja a nyálkát (főleg a fehér spárga), vízhajtó hatású, kivezeti a Hólyagból a felesleges nedvességet, csökkenti a vérnyomást és táplálja a Vért (zöld spárga).
- Ajánlott: akut és krónikus szárazköhögésnél, mélyen ülő nyálkásságnál, ödémánál, vizesedésnél, magas-vérnyomásnál.
Jó étvágyat!
Óm Brahmárpanam Brahma havir Brahmágnau Brahmaná hutam Brahmaiva Tena Gantavjam Brahma-karma-samádhiná
Brahman az áldozat, Brahman az áldozati vaj, Brahman önti az áldozatot Brahman tüzébe, bizony Brahmanhoz megy az, aki mindenkor Brahmant látja minden cselekvésben.
Bhagavad Gítá 4/24.
***
Namaszté! Üdvözlet Néked Isteni Lélek!
Leghőbb vágyunk, hogy szolgálatodra lehessünk a benned lakozó béke, szeretet, boldogság felfedezésében. Ezzel a céllal jöttek létre a Jóga-szigetek, ahol Szvámí Sivánanda (megvilágosodott szent) tanításait közvetítjük, azaz a Sivánanda jógatradíciót képviseljük. A Jóga-szigeteken ugyanazzal a szellemiséggel, minőséggel, programokkal és árakkal találkozol, bárhol is legyenek.Látogass el Facebook közösségi oldalunkra is.
“Szolgálj, szeress, adj, tisztulj, meditálj, légy Önmagad, légy jó, tégy jót” – Szvámí Sivánanda