Tökmagpástétom

A tökmagpástétom értelemszerűen tökmagból készül, de maga a pástétom elkészíthető más magokból is, például napraforgóból (ehhez citromlevet is adunk), szezámmagból, kesudióból, dióból. Lehet bele reszelni céklát, sárgarépát, zellert, de kaporral is lehet ízesíteni.

Elkészítése:

1 púpozott kanálnyi kukoricakeményítőt és tönkölylisztet összekeverünk 2-3 dl vízzel (zabtej is lehet), majd állandó keverés mellett rövid ideig főzzük. Még melegen keverjük hozzá a többi hozzávalót!

Jó étvágyat!

Óm Brahmárpanam Brahma havir Brahmágnau Brahmaná hutam Brahmaiva Tena Gantavjam Brahma-karma-samádhiná

Brahman az áldozat, Brahman az áldozati vaj, Brahman önti az áldozatot Brahman tüzébe, bizony Brahmanhoz megy az, aki mindenkor Brahmant látja minden cselekvésben.

Bhagavad Gítá 4/24.