Szvámí Visnu Mahászamádhija

Szvámí Visnu-dévánanda Mahászamádhija

1993 november 9-én hagyta el fizikai testét Szvámí Visnu-dávánanda mahászamádhiban (nagy megvilágosodás), mely annyit jelent, hogy elérte a tiszta tudat legmagasabb szintű állapotát. Egy különleges napot választott porhüvelyének elhagyására, mely a Világbéke felé vezető úton egy fontos mérföldkő volt: 1989. november 9-én bontották le a berlini falat.  Élete nagy részét szentelte arra, hogy a világban béke legyen, hogy a különbözőség helyett ismerjük fel az összetartozást, az egységet. A berlini fal lebontásának napján Szvámí Visnu-dévánanda díszvendég volt, aki fizikailag is nagyon sokat tett azért, hogy a szétszakított családok, a város és nép újra egyesüljön.

A béke küldetés részeként indította el a Jógaoktatói képzést is azzal a szándékkal, hogy minél több emberhez, sőt a világot irányító politikusokhoz is eljusson a jóga:

„Ha nincs béke belül, a társadalom egyes tagjaiban, akkor kívül sem létezhet. Reméljük mindenki, aki ezt a tudást megszerezte, továbbadja másoknak is.” – Szvámií Visnu-dévánanda

Idén 2019-ben 50. éve, hogy elindította ezt a csodálatos küldetést, a Jógaoktató képzést.

Hálánkat fejezzük ki, hogy mi is részesei lehetünk ennek a szent missziónak!

lókáh szamasztáh szukhinó bhavantu

„Minden lény a teremtés minden szintjén tapasztalja meg a boldogságot és a harmóniát.“ 

ÓM Namó Bhagavaté Visnu-dévánandája! – Dicsőség Szvámí Visnu-dévánandának!

Szeretettel várunk ma mindenkit 16 órai kezdettel a Sivananda Jógaközpontban a MAHÁSZAMÁDHI ÜNNEPEN!