Rukkola és paradicsom jótékony hatásai
A rukkola glükozinolát nevű sajátos aromaanyaga megakadályozza a daganatos sejtek szaporodását. Gazdag K vitaminban, mely többek között erősíti a csontokat. Gyulladáscsökkentő, méregtelenítő hatású és segíti fogyást.
A paradicsom legfőbb értéke magas likopin tartalma (semmilyen más zöldség vagy gyümölcs nem tartalmazza akkora mennyiségben az antioxidáns hatású vegyületet), mely nem tartalmaz oxigént, kémiai szempontból igen stabil vegyületet – nem bomlik el főzés hatására. Nagyon hatékonynak bizonyul a szabadgyökök károsító hatása ellen.
Összeállítás: 10-15 perc
Hozzávalók:
- 1 kg paradicsom
- 30 dkg rukkola
- 1/2 kávéskanál hing
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1/2 citrom leve
- 1 teáskanál lenmag
Elkészítés:
A rukkolás paradicsomsaláta elkészítéséhez a paradicsomot karikára vágjuk és tálba tesszük, majd hozzáadjuk a hinget, hozzátépkedjük a rukkolát és az egészet megszórjuk lenmaggal, végül ráöntjük az olívaolajat és a citrom levét. Lazán összeforgatjuk és már készen is vagyunk.
Jó étvágyat!
Óm Brahmárpanam Brahma havir Brahmágnau Brahmaná hutam Brahmaiva Tena Gantavjam Brahma-karma-samádhiná
Brahman az áldozat, Brahman az áldozati vaj, Brahman önti az áldozatot Brahman tüzébe, bizony Brahmanhoz megy az, aki mindenkor Brahmant látja minden cselekvésben.
Bhagavad Gítá 4/24.
Hasonló recepteket ide kattintva találsz.