Rukkolás paradicsomsaláta

Rukkola és paradicsom jótékony hatásai

A rukkola glükozinolát nevű sajátos aromaanyaga megakadályozza a daganatos sejtek szaporodását. Gazdag K vitaminban, mely többek között erősíti a csontokat. Gyulladáscsökkentő, méregtelenítő hatású és segíti fogyást.

A paradicsom legfőbb értéke magas likopin tartalma (semmilyen más zöldség vagy gyümölcs nem tartalmazza akkora mennyiségben az antioxidáns hatású vegyületet), mely nem tartalmaz oxigént, kémiai szempontból igen stabil vegyületet – nem bomlik el főzés hatására. Nagyon hatékonynak bizonyul a szabadgyökök károsító hatása ellen.

Összeállítás: 10-15 perc

Hozzávalók:

  • 1 kg paradicsom
  • 30 dkg rukkola
  • 1/2 kávéskanál hing
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1/2 citrom leve
  • 1 teáskanál lenmag

Elkészítés:

A rukkolás paradicsomsaláta elkészítéséhez a paradicsomot karikára vágjuk és tálba tesszük, majd hozzáadjuk a hinget, hozzátépkedjük a rukkolát és az egészet megszórjuk lenmaggal, végül ráöntjük az olívaolajat és a citrom levét. Lazán összeforgatjuk és már készen is vagyunk.

Jó étvágyat!

Óm Brahmárpanam Brahma havir Brahmágnau Brahmaná hutam Brahmaiva Tena Gantavjam Brahma-karma-samádhiná

Brahman az áldozat, Brahman az áldozati vaj, Brahman önti az áldozatot Brahman tüzébe, bizony Brahmanhoz megy az, aki mindenkor Brahmant látja minden cselekvésben.

Bhagavad Gítá 4/24.

Hasonló recepteket ide kattintva találsz.

Share This