Mandulás-gyümölcsös parfé
Mandulás-gyümölcsös parfé
A mandula és a tej képezik az ódzsasz (tiszta energia alapját). A rózsavíz és kókusz nagyon jó hűsítő hatású. Ajánljuk nyári melegben.
Elkészítési idő: 30 perc + 2 óra fagyasztás
Hozzávalók: 6-8 személyre
- 9 dl tej
- 3 dl tejszín
- 20 dkg nádcukor
- 3 evőkanál kukorica- vagy búzakeményítő
- 2 teáskanál rózsavíz
- 5 dkg pirított kókuszreszelék
- 7,5 dkg apróra vágott mandula vagy natúr pisztácia
- 5 dkg apróra vágott mazsola
- 4 felaprított, kandírozott cseresznye
Elkészítés:
- A tejet és a cukrot lábosban felmelegítjük, folyton kevergetve, hogy a cukor szétolvadjon.
- A keményítőt összekeverjük a tejszínnel, majd a tejbe keverjük. Folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük.
- Hozzáadjuk a többi alkotórészt is, majd hideg vízzel kiöblített fagylaltos tálcára vagy más fagyasztótálcára öntjük. Fóliával lefedjük és a mélyhűtőbe tesszük.
- A mélyhűtőből kivéve villával összetörjük, jól megkeverjük és újra fagyasztjuk.
- Tálalás előtt 10-20 perccel kivesszük a mélyhűtőből. Rombusz alakúra vágjuk és néhány percre újra befagyasztjuk, mivel parfé.
Jó étvágyat!
Óm Brahmárpanam Brahma havir Brahmágnau Brahmaná hutam Brahmaiva Tena Gantavjam Brahma-karma-samádhiná
Brahman az áldozat, Brahman az áldozati vaj, Brahman önti az áldozatot Brahman tüzébe, bizony Brahmanhoz megy az, aki mindenkor Brahmant látja minden cselekvésben.
Bhagavad Gítá 4/24.