Mandulás-gyümölcsös parfé

Mandulás-gyümölcsös parfé

A mandula és a tej képezik az ódzsasz (tiszta energia alapját). A rózsavíz és kókusz nagyon jó hűsítő hatású. Ajánljuk nyári melegben.

Elkészítési idő: 30 perc + 2 óra fagyasztás

Hozzávalók: 6-8 személyre

  • 9 dl tej
  • 3 dl tejszín
  • 20 dkg nádcukor
  • 3 evőkanál kukorica- vagy búzakeményítő
  • 2 teáskanál rózsavíz
  • 5 dkg pirított kókuszreszelék
  • 7,5 dkg apróra vágott mandula vagy natúr pisztácia
  • 5 dkg apróra vágott mazsola
  • 4 felaprított, kandírozott cseresznye

Elkészítés:

  1. A tejet és a cukrot lábosban felmelegítjük, folyton kevergetve, hogy a cukor szétolvadjon.
  2. A keményítőt összekeverjük a tejszínnel, majd a tejbe keverjük. Folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük.
  3. Hozzáadjuk a többi alkotórészt is, majd hideg vízzel kiöblített fagylaltos tálcára vagy más fagyasztótálcára öntjük. Fóliával lefedjük és a mélyhűtőbe tesszük.
  4. A mélyhűtőből kivéve villával összetörjük, jól megkeverjük és újra fagyasztjuk.
  5. Tálalás előtt 10-20 perccel kivesszük a mélyhűtőből. Rombusz alakúra vágjuk és néhány percre újra befagyasztjuk, mivel parfé.

Jó étvágyat!

Óm Brahmárpanam Brahma havir Brahmágnau Brahmaná hutam Brahmaiva Tena Gantavjam Brahma-karma-samádhiná

Brahman az áldozat, Brahman az áldozati vaj, Brahman önti az áldozatot Brahman tüzébe, bizony Brahmanhoz megy az, aki mindenkor Brahmant látja minden cselekvésben.

Bhagavad Gítá 4/24.

További szattvikus ételrecepteket ide kattintva találsz.