Jöjjön el a Te országod!

Jöjjön el a Te országod! – idézet Szvámí Csidánanda: “Daily Swadhyaya (Napi Szentiratok tanulmányozása)” című könyvéből.

December 24-i tanítás:

Jöjjön el a Te országod!

Ahogy közeledünk az Új Év eljöveteléhez és egy csodálatos avatár születésének, az Isteni alászállásának ünnepéhez, felidézzük tanításait.
Azt mondta: “Keressétek először az Isten országát” és “Mert mit nyer az ember, ha megnyeri is az egész világot, de elveszíti saját lelkét?”
Minden dolog másodlagosságát hirdette, szemben az Isten elérésével, a legfontosabb megvalósításával, aminek teljesítése életünk központi célja.
Legnagyszerűbb tanítása, hogy szeresd Istent teljes szívedből, teljes elmédből, a teljes lényeddel. Legyen életetek áthatva az Isten iránti teljes odaadással (para-bhakti).
Ő nem csak prédikált, hanem meg is élte ezeket. Teljesen elkötelezte magát annak, hogy jót tegyen, másokon segítsen, és enyhítse a szenvedést.
Ugyanakkor befelé fordulva, teljesen megállapodott Istenben, bensejében folyamatosan egységben volt Istennel. Ő a szó szoros értelmében Istenben élt, mozgott és létezett.

Benne megtaláljuk a testet-öltött Gítá Dnyánát-t, a Gítá bölcsességét és a Gítá jógát, a Gítá szerinti cselekvést.
Élj Istenben és cselekedj jót embertársaiddal”. Ezt tanította és azt mondta, hogy ennek az a titka, ha belül folyamatosan az ima állapotában vagyunk.
Az ima állapotában lenni azt jelenti, hogy befelé fordulva, lélekben Istennel kapcsolódunk össze.

Jézus megtanította nekünk az Isten központú élet jógáját, amit tevékenységeink közepette is végezhetünk. És Ő maga meg is személyesítette ezt az állapotot – vagyis kifelé folyamatosan jót cselekedett, míg befelé folyamatosan Istenben volt megállapodva az ima, az emlékezés és az odaadás által.

Ahogy a folyók folyamatosan áramlanak az óceán irányába, a te antah-csétanád, a te belső lelki tudatosságod is a folyamatos áramlás állapotában van létezésének forrása és eredete felé. Belsőleg életünk Isten központú. Folyamatosan, töretlenül és szüntelenül áramlik Isten irányába. A valódi lényed Istenhez tartozik és egyre tovább halad Isten felé az emlékezés, az ima által.

Tanítványait így tanította imádkozni:
Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy,
szenteltessék meg a te neved;
jöjjön el a te országod;
legyen meg a te akaratod,
amint a mennyben, úgy a földön is.
Mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma;
és bocsásd meg vétkeinket,
miképpen mi is megbocsátunk
az ellenünk vétkezőknek;
és ne vígy minket kísértésbe,
de szabadíts meg a gonosztól!

ÁMEN

Hasonló tanításokat ide kattintva találsz.