Humuszkrém

Hozzávalók:

  • 45 dkg főtt csicseriborsó,
  • 2 ek olivaolaj,
  • 1 kávéskanál hing (hagyma, fokmagyma helyett),
  • 1/2 tk pirospaprika,
  • 1 ek szezámmag,
  • 2 ek citromlé,
  • tengeri só.

Elkészítés:

A humuszkrém elkészítéséhez először villával törjük össze a csicseriborsót és adjuk hozzá az olajat. Fűszerezzük hinggel, pirospaprikával és sóval. A humuszkrémet hagyományosan nyers zöldségekkel előételként szolgálták fel keleten, pástétomként is kitűnő, de tölteléket is készíthetünk belőle.

Jó étvágyat!

Óm Brahmárpanam Brahma havir Brahmágnau Brahmaná hutam Brahmaiva Tena Gantavjam Brahma-karma-samádhiná

Brahman az áldozat, Brahman az áldozati vaj, Brahman önti az áldozatot Brahman tüzébe, bizony Brahmanhoz megy az, aki mindenkor Brahmant látja minden cselekvésben.

Bhagavad Gítá 4/24.