Haladó Jógaoktató képzés (300)

300 ÓRÁS SIVÁNANDA HALADÓ JÓGAOKTATÓI KÉPZÉS

A képzés célja:

A Sivánanda Haladó Jógaoktatói Képzés (HJOK) kiváló fejlődési lehetőség a jógatudás és gyakorlás elmélyítésére, a 200 órás Magyar Jógaoktatók Szövetsége által elismert jógaoktatói oklevéllel rendelkezők számára. A tanfolyam egy éves időtartamú. A tanfolyam egyes moduljai önállóan is elvégezhetők, de haladó jógaoktatói oklevelet csak azok a jógaoktatók kaphatnak, akik az egész tanfolyamot elvégezték és annak anyagából sikeres vizsgát tettek.

A képzés különlegessége:

A HJOK egyes moduljain olyan jógázók és jógaoktatók is részt vehetnek ismeretszerzési céllal a szabad helyek erejéig, akik csak egy vagy több modul ismereteit szeretnék elsajátítani. Ők, az adott modul elvégzését igazoló oklevelet kapnak. Számukra ez haladó tanfolyamnak minősül.

A képzés tematikája

A tanfolyam olyan tematikával és óraszámmal készült, hogy a már meglévő 200 órás jógaoktató oklevéllel együtt megfeleljen a Nemzetközi és a Magyar Jógaoktatók Szövetségének 500 órás oktatói minimum követelményeinek.

A Sivánanda haladó jógaoktatóképző képzés moduljai és óraszámai

  1. A jóga királyi útja, a Rádzsa jóga elmélete és gyakorlata tanfolyam – 44 óra
  2. A végső kérdések filozófiája, Védánta filozófia tanfolyam  – 44 óra
  3. Hatha jóga pradípiká 10 napos tábor a Sivánanda Ásramban  – 152 óra
  4. Jóga anatómia és fiziológia tanfolyam – 20 óra
  5. Haladó jógagyakorlatok oktatási módszertana – 20 óra
  6. A jóga titkos nyelve – Szanszkrit nyelvi alapok tanfolyam  -20 óra

Összesen: 300 óra

A haladó jógaoktatóképzés egyes moduljait (kivéve Haladó jógagyakorlatok oktatási módszertana!) önállóan tanfolyamként is el lehet végezni, melyről oklevelet állítunk ki!
További információ az egyes modulokról itt: ÖNISMERETI TOVÁBBKÉPZÉSEK

Jógaoktatói alapképzést ide kattintva találod, mely olyan tematikával és óraszámmal készült, hogy kielégítse a Nemzetközi és a Magyar Jógaoktatók Szövetségének minimum 200 órás tudás követelményét.
A kontakt órák száma nálunk 235 óra, az önálló felkészülés (házi feladat készítés, egyéni tanulás és gyakorlás) órák száma 165, azaz a képzés óraszáma összesen 400 óra.