Pránájáma gyakorlás

Pránájáma gyakorlás – azaz a légzés szabályozó gyakorlatok gyakorlása és továbbfejlesztése

„Testünk minden részét megtölthetjük pránával, s ha ezt megtettük, akkor már az egész testünkön mi uralkodunk. Minden betegség csírájában elfojtható csupán azzal, hogy képesek vagyunk szabályozni a pránát, és ebben rejlik a gyógyítás titkos tudománya.”

Szvámí Visnu-dévánanda

Tudtad?

A légzés még fontosabb, mint az evés és az ivás, hiszen evés nélkül az ember kibírja pár hétig, ivás nélkül pár napig, levegővétel nélkül viszont mindössze néhány percig.
A jóga filozófiája szerint az ember élete meghatározott számú lélegzetből áll. Egy perc alatt általában tizenötször veszünk levegőt. Ha képes vagy lecsökkenteni a légzésszámot a légzésvisszatartás gyakorlásával, akkor megnövelheted életed hosszát.
A „prána” szó azt jelenti, hogy „életet lehelni”, azaz a prána életet ad minden olyan energiának, amely a fizikai, mentális folyamatokban részt vesz.

A prána kapcsolatot tart a látható anyagi test és a láthatatlan mentális- és érzelmi réteg között.

A salakanyagok eltávolításában a légzésnek van a legnagyobb szerepe: légzésen keresztül 70%, izzadás 20%, ürítéssel 10% távozik.

A pránájáma gyakorlása által, azaz a légzés szabályozással segítjük a fizikai test, és a nádik (energia csatornák) tisztítását, a csakrák (energiaközpontok) harmonizálását, valamint felhalmozzuk a pránát és szabályozzuk annak áramlását.

A légzőgyakorlatok spontán beindítják a meditációt, eljuttatnak a Létezés – Tudatosság – Üdvösség állapotába.

Ezen a gyakorlón a jóga alaptanfolyamon és a pránájáma tanfolyamon elsajátított pránájámákat gyakoroljuk.

Felépítés

  • Ráhangolódás/relaxáció
  • Gorilla gyakorlatok
  • Napüdvözlet
  • Kapálabháti (agniszárával)
  • Anulóma-vilóma (hosszabban)
  • Uddzsájí – győzedelmes légzés
  • Sítalí – hűsítő légzés vagy szitkárí – sziszegő légzés
  • Befejező relaxáció (brahmarí – zümmögő légzéssel)

Díj

  • Normál:  2.000,- Ft
  • Kedvezményes: 1.800,- Ft

Jelentkezés az órarendben (ide kattintva)

Órarend

  Kezdés Befejezés Helyek / Oktatók Cím
kedd 09:00 10:30 Shanti Jóga-sziget XIX. kerület 1196 Budapest, Hunyadi u. 87. KRISNA terem
Shanti Jóga-sziget

A Shanti Jóga-sziget Budapest XIX. kerületében, Kispesten található, jól megközelíthető helyen, és a környező utcákban ingyenes parkolási  lehetőséggel. Havonta több jóga foglalkozással és egyéb programmal, a hét minden napján kora reggeltől késő estig várjuk a jógázni vágyókat. Az ÓRARENDre kattintva kiválaszthatod és jelentkezhetsz is a neked tetsző programra. Jóga óráink változatosak, minden korosztály megtalálja a számára legmegfelelőbbet. Látogass el facebook oldalunkra is,