Tofus babpástétom

Főzés: 15 perc

Hozzávalók:

  • 25 dkg füstölt tofu
  • 25-30 dkg fejtett bab (száraz bab esetén előző nap beáztatjuk és egy késhegynyi szódabikarbónát teszünk a vízbe, így elkerülhetjük, hogy felfúvódjunk tőle)
  • 1 kávéskanál hing (hagyma, fokhagyma helyett)
  • fűszerek: babérlevél, pirospaprika, majoranna, őrölt kömény, borsikafű, fehérbors, Tamari (szójaszósz), só, (ízlés szerint rakhatunk bele mustárt és citromlevet)

Elkészítés:

A tofus babpástétom elkészítéséhez a babot 2 db babérlevéllel puhára főzzük, leszűrjük, de a levét egy tálban felfogjuk, mert még szükségünk lesz rá. A tofut, babot, hinget és a fűszereket tálba vagy turmixba tesszük, a babról leszűrt levet adjuk hozzá, de figyeljünk, egyszerre ne sokat, nehogy felhígítsuk a masszánkat. Amikor kenhető krémes elegyet kapunk, készen vagyunk.

Jó étvágyat!

 

Óm Brahmárpanam Brahma havir Brahmágnau Brahmaná hutam Brahmaiva Tena Gantavjam Brahma-karma-samádhiná

Brahman az áldozat, Brahman az áldozati vaj, Brahman önti az áldozatot Brahman tüzébe, bizony Brahmanhoz megy az, aki mindenkor Brahmant látja minden cselekvésben.

Bhagavad Gítá 4/24.