Haladó hatha jógatanfolyam a Mandír Jóga-szigeten

Haladó hatha jógatanfolyam a Mandír Jóga-szigeten

A haladó hatha jógatanfolyam azok számára ajánlott, akik az egyes ászanákban már jól érzik magukat, tovább szeretnék fejleszteni azokat, illetve a pránájámákat (légzőgyakorlatokat)  is gyakorolják és komolyan szeretnék kiaknázni jótékony hatásaikat.

Felépítés:
Ászanák: A haladó jógatanfolyam lehetőséget ad a jóga alaptanfolyamon és gyakorlókon megismert ászanák alaposabb elsajátítására, megtanuljuk az ismert testhelyzetek haladóbb variációt. Megtapasztaljuk az ászanák hosszabb kitartásának jótékony hatásait, ezáltal megismerjük saját képességeinket.

„Amikor a jógi az ászanákat tökélyre fejlesztette (hosszan tartani tudja), elkezdheti a pránájámák gyakorlását (a nyolc kumbhakát).” – Hatha Jóga Pradípiká

Pránájámák: Elsajátítjuk a haladó pránájámákhoz szükséges bandhákat (energiazárakat), melyek segítségével tudatosan koncentráljuk és áramoltatjuk a pránát (életerőt), majd megtanuljuk azokat a kumbhakákat, melyek a kundaliní, azaz spirituális energia felemelését szolgálják.

Kríják: Megismerkedünk a jóga tisztító gyakorlataival (a krijákkal), és mindemellett lelkünket is tisztítjuk a közösen végzett lelki gyakorlatokkal.

Meditáció: Az egyéni meditáció elmélyítéséhez tovább ismerkedünk a mantrákkal.

A haladó hatha jógatanfolyam 8 foglalkozásból áll (heti egy foglalkozás, kb. 2,0 hónap alatt).

FONTOS: Mivel a haladó hatha jógatanfolyamon a prána szabályozásával foglalkozunk, komoly szándékú gyakorlóknak ajánljuk, szükséges a:

  • vegetáriánus életmód,
  • dohányzás, alkohol és drogok használata tilos.

A haladó tanfolyam 8 alkalomból áll, alkalmanként 2,0 óra.

BŐVEBB INFORMÁCIÓT IDE KATTINTVA OLVASHATSZ.

Díja

32.000,- Ft  (8 x 120 perc)

Időpont

2024. október 30 (szerda) 19:00 – 21:00

Jógaoktató

Beöthy Árpád Visnu – vezető jógaoktató

Jelentkezés

Jelentkezni a mandir@jogasziget.hu címre küldött e-mail-ben vagy a honlapon az órarendben a foglalkozásra kattintva lehet:

MANDÍR Jóga-sziget

Információ az eseményről
 Mandír Jóga-sziget, 1185 Budapest Lőcse utca 31.,
 Mandír Jóga-sziget
 +36 70 3177242
 mandir@jogasziget.hu
Share This