Humuszkrém

Hozzávalók:
- 45 dkg főtt csicseriborsó,
- 2 ek olivaolaj,
- 1 kávéskanál hing (hagyma, fokmagyma helyett),
- 1/2 tk pirospaprika,
- 1 ek szezámmag,
- 2 ek citromlé,
- tengeri só.
Elkészítés:
A humuszkrém elkészítéséhez először villával törjük össze a csicseriborsót és adjuk hozzá az olajat. Fűszerezzük hinggel, pirospaprikával és sóval. A humuszkrémet hagyományosan nyers zöldségekkel előételként szolgálták fel keleten, pástétomként is kitűnő, de tölteléket is készíthetünk belőle.
Jó étvágyat!
Óm Brahmárpanam Brahma havir Brahmágnau Brahmaná hutam Brahmaiva Tena Gantavjam Brahma-karma-samádhiná
Brahman az áldozat, Brahman az áldozati vaj, Brahman önti az áldozatot Brahman tüzébe, bizony Brahmanhoz megy az, aki mindenkor Brahmant látja minden cselekvésben.
Bhagavad Gítá 4/24.