Mazsolás kalács

Hozzávalók:

  • 80 dkg fehér tönkölyliszt
  • 20 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 20 dkg nádcukor
  • 5 dkg élesztő
  • 10 dkg mazsola
  • 5 dl víz
  • 1 csipet só

Elkészítés:

A mazsolás kalács elkészítéséhez a hozzávalókat összedolgozzuk, 10-15 perc alatt könnyű tésztává dagasztjuk, majd egy órán át meleg helyen kelesztjük. Amikor megkelt, 3 vagy 4 csíkra vágva befonjuk, ghí-vel kikent tepsibe vagy formába tesszük, végül tejjel megkenjük. Még 15 percig kelesztjük, majd előmelegített sütőben, 180 Celsius fokon szép pirosra sütjük.

Jó étvágyat!

 

Óm Brahmárpanam Brahma havir Brahmágnau Brahmaná hutam Brahmaiva Tena Gantavjam Brahma-karma-samádhiná

Brahman az áldozat, Brahman az áldozati vaj, Brahman önti az áldozatot Brahman tüzébe, bizony Brahmanhoz megy az, aki mindenkor Brahmant látja minden cselekvésben.

Bhagavad Gítá 4/24.