Ünnepi Kírtana: Dívali

Ünnepi Kírtana: Dívali

Dívali a Fény ünnepe, a bennünk lakozó Önvaló ünnepe. Gyertek, gyújtsunk gyertyát együtt és kírtanozzunk 6 órán keresztül, hogy szívünk megtisztulva fogadja magába az ünnepi rezgéseket.

„Bhagavatí Mahálaksmí a bőség Istennője nem pusztán az anyagi gazdagság Istennőjét jelenti. A Laksmí nem pusztán aranyat és ezüstöt jelent. A Laksmí általános pozitív irányú fejlődést és gyarapodást jelent a helyes irányba, fejlődést a magasabb szintek felé. A Visnu Puránában azt olvashatjuk, hogy ha Nárájana (Visnu) a nap, akkor Laksmí a nap ragyogása. Elválaszthatatlanok egymástól. Ahol Nárájana ott van, Laksmí is ott van. Ahol isteniség van, ott bőség is van. Ezért ma Dípávali napján a Legfőbb Istent imádjuk, aki minden felfogható erény, jóság és bőség forrása, melyet a fények meggyújtása, fényszertartás és vidám, örömteli érzések szimbolizálnak. Röviden tehát a mai nap a Szattva győzelmének ünnepe az alantas Gunák felett, az Isteniség győzelme a lelket gúzsba kötő tulajdonságok felett.” – Szvámí Krisnánanda (Szvámí Sivánanda tanítványa)

Az ünnepre hozhattok egy-egy kis mécsest vagy gyertyát és egy szál virágot. A Büfé adományos lesz, melyhez szintén lehet hozni szattvikus finomságokat.

Ezen a napon érdemes gyakorolni a cselekvés három fajtáját, megtisztulásunkért:

“…az áldozás, adakozás és az önfegyelmezés is a bölcsek megtisztítója.” – Bhagavad Gítá 18/5.

Az Önvaló, a jóga ünnepén mindhármat gyakorolhatjuk:

  • adakozás: lehet támogatni a Büfét finomságokkal, vagy adományoddal támogathatod a Shanti Jóga-szigetet. Az adakozás legmasabb formája, amikor olyan szervezetet támogatunk, mely a boldogság elérésenek tudását adja tovább az emberiségnek.
  • áldozás: mantra ismétlés, imádság, kírtana melyeket az ünnepen szintén gyakorolni fogunk.
  • önfegyelmezés: ászanákpránájámák, melyet az ülőhelyzetben és az énekléshez szükséges légzésirányítással szintén gyakorolni fogunk.

Gyere, ünnepeljünk együtt!

Időpont

Október 26, 15:00 – 21:00

Helyszín

Shanti Jóga-sziget, SIVA terem

Információ az eseményről
 Shanti Jóga-sziget, 1196 Budapest, Hunyadi utca 87.,
 +36 (70) 360 0912
 shanti@jogasziget.hu
Share This