Üdvözlő sorozatok: NAP-HOLD-FÖLD

Üdvözlő sorozatok: NAP-HOLD-FÖLD

A Szúrja Namaszkárt, vagyis a Napüdvözletet jól ismerjük és gyakoroljuk rendszeresen. A fizikai hatásai mellet vajon milyen filozófiai tartalommal rendelkezik még. Miért gyakorolják, hogyan került a hatha-jóga gyakorlatrendszerébe?

Szúrja – a Nap mellett Csandrát, vagyis a Holdat, és Bhúmit, vagyis a Földet is nagy tiszteletben tartják. Nekik is van üdvözlő sorozatuk.

Kik ők? Mit képviselnek? Mikor, hogyan és miért gyakoroljuk ezeket a sorozatokat?

Ezekre a kérdésekre kapunk választ a Nap – Hold – Föld jógaműhely során, valamint elsajátítjuk és gyakoroljuk a sorozatokat.

A Napüdvözlet, vagy Szúrjanamaszkára egy olyan gyakorlatsor, amely felkészíti az egész testet az ászanák gyakorlására.

Tizenkét egymást követő pózból áll, amelyeket összefüggő gyakorlatként hajtunk végre. Minden egyes póz az előző ellentettje, ami azt jelenti, hogy a testet ellentétes irányban nyújtja, s a mellkast összehúzza, vagy kitágítja, ily módon szabályozva a légzést.

Jótékony hatásai megmutatkoznak a napi gyakorlás által: rugalmassá teszi a gerincet és az ízületeket, a mozdulat és légzés összhangja által erőteljes tisztító hatása van a légzőrendszerre és az egész testre. A folyamatos mozdulat hatására felgyorsul a prána (életerő) áramlása, ezáltal megszünteti az energiablokkokat.

A Csandra Namaszkár, Holdüdvözlet kevésbé élénkítő hatású, sokkal inkább segít befelé fordítani a figyelmünket, segít megnyugodnunk. A test hőjének emelése nélkül képes az energiarendszerünk áthangolására. Hűsítő, tápláló, elcsendesítő energiája van.

DÍJ

Normál:  4.500,- Ft
Kedvezményes: 3.900,- Ft

JELENTKEZÉS

Az ÓRARENDEN keresztül a műhely nevére kattintva.

A MŰHELYT VEZETI

Szabó Szilvia (Jógamájá dévi dászí) jógaoktató

IDŐPONT

2019.06.16. vasárnap 9:00-12:00

Információ az eseményről
 Shanti Jóga-sziget 1196 Bp, Hunyadi u. 87. tetőtér, SIVA terem,
 Shanti Jóga-sziget
 06 (70) 360-0912
 shanti@jogasziget.hu
Share This