SPIRITUÁLIS PÁRHUZAMOK ELVONULÁS

Sprirtuális Párhuzamok elvonulás.
Két előadás – Meditáció – Beszélgetés
Jóga gyakorlás – Hangfürdő
Középpontban a HITELESSÉG a személyes életutunkon. Mitől lesz fülünk Isten tiszta szavára?

Vindornyalak Sadhana jóga és pihenő központban leszünk, ahol nagyon jó tapasztalatokat szereztem az elcsöndesedésről, megpihenésről, finom, tiszta ételekről. Itt lesz a szállásunk 2-3 fős szobákban, és egy 3 fős jurtában. Napi kétszeri vegetáriánus meleg étkezést kapunk. A reggeliről közösen vitt finomságokkal mi gondoskodunk. Van lehetőség a szauna es a dézsafürdő használatára is. Az utazás egyénileg, egymáshoz kapcsolódva, tele autókkal. http://sadhanaholiday.com/
A korlátozott helyek fogyóban vannak, most még jelentkezhetsz!
A napokat REGGELI FŰBEN JÓGÁZÁSSAL kezdjük. A gyakorlásokkal, relaxációkkal, Csakrameditációval, Hangfürdőkkel szeretettel támogatlak, hogy fókuszált figyelemmel tudj a két témában elmerülni – Dévakí. Lesz olyan nap is, amikor a Balaton parton jógázunk és úszunk.
Délelőtt a TANÍTÁSOKAT – ELŐADÁSOKAT hallgatjuk meg Szabó Ildikótól és Dombi Jánostól:

Ildikó: „Több ezer éve már, hogy Krisna, az isteni avatár India földjén megszületett. Személyét, cselekedeteit számtalan írás őrzi, melyek közt talán a legfontosabb, az ősi indiai eposz, a Mahábhárata. Krisna végig kíséri a szereplők sorsát és számtalan tanítással segíti híveit.

Érdemes elgondolkodnunk Krisna tanításain. Az út, amit mutat, felette áll bármilyen ember által megfogalmazott szabálynak. Cselekedeteivel sokszor okoz megbotránkozást azoknak, akik mereven ragaszkodnak a hagyományokhoz, és számtalanszor fordítja ki a helyzeteket. Folyton szembe szegezi velünk a kérdést: tudod-e, miért teszed azt, amit teszel? Meg vagy-e győződve róla, hogy helyesen teszed? Mert az igazi követendő törvény túl van hagyományon és társadalmi renden, ez az egyetlen morális iránytű nem más, mint a bennünk élő lelkiismeret szava.

Erre tanítja Ardzsúnát a Bhagavad Gítá, másként az Isteni Ének párbeszédeiben is. Hindu bibliának is szokták nevezni, melyben Krisna lépésről lépésre vezeti rá Ardzsunát arra, hogyan érdemes élni, cselekedni akár a mindennapokban úgy, hogy az ember felismerje igazi önvalóját és megszabaduljon az élet körforgásából.”

János: „A tervem az, hogy a hagyományokat, keresztény vallásokat, egyházi tanításokat NEM követve, egy tiszta, reális képet tudjak adni arról a történelmi Jézusról, aki – hitem szerint – azért jött az emberek közé, hogy “megmentse, ami elveszett”, vagyis megpróbálja visszatéríteni az embert az ős Okhoz, a szerető és teremtő egy Istenhez.
Két oldalról teszem ezt: egyrészt a tanítása alapján, visszatérve a forrásokhoz, másrészt a személyét, életét bemutatva. Ez utóbbi legalább annyira fontos, mint a tanítás, mert Jézusnál ez a kettő nem elválasztható. Az élete és személyisége is a tanítás része, egy egységet alkot. Az ő szavait idézve: “Én vagyok az út, az igazság és az élet.”
Az egész téma nyilván nem választható el teljesen az akkori társadalmi, vallási környezettől, tehát szükséges ezt is valamilyen szinten bemutatni, de a “mag”, a tiszta üzenet szempontjából másodlagos. Az előadásom vége felé pedig szeretnék majd kitérni arra is, hogy az évszázadok folyamán sajnos mivé lett ez a kincs. Mert gyakorlatilag rögtön Jézus halála után már megindult az elferdítés, a hangsúly elterelés, a felhígulása mindannak, amit itt hagyott nekünk.”
Vasárnap délelőtt kirándulunk. A LÁTÓSZÖGÜNK TERET KAP a MEGNYÍLÁSRA.
Délutánonként Csakrameditáción veszünk részt. Utána a személyes CSÖND TERÜNKBEN tekintünk rá a bennünk felbukkanó kérdésekre. Lesz egy TAVIRÓZSÁK között fürdőzéses délutánunk.
A délutánok folytatásában Ildikó és János VÁLASZOLNAK a KÉRDÉSEINKRE. Vasárnap PÁRBESZÉDES formában, együtt dolgozzuk fel a Spirituális párhuzamokat.
Esténként HANGFÜRDŐ a Csillagos ég alatt.
Célunk a témák közös feldolgozása, az, hogy a tapasztalásaink tovább, a hétköznapokban is velünk legyenek, támogassanak a mindennapokban, a személyes élet utunkon.

A 4 nap teljes költsége: (önköltségi ár) 54 500 Ft, jelentkezéskor befizetendő: 30 000 Ft
Jelentkezés: madhura@jogasziget.hu
A létszám korlátozott, a helyed a jelentkezési díj befizetésével válik hivatalossá!
Aum Aum Aum várunk szeretettel. Ildikó, Dévakí és János

Információ az eseményről
 Sadhana Jóga és Pihenö Központ 8353 Vindornyalak, Rákóczi u. 33,
 Madhura Jóga-sziget
 + 36 30-525-1383
 madhura@jogasziget.hu
Share This