Gítá Dzsajanti

Gítá Dzsajanti – Bhagavad Gítá születésének ünnepe

A Gítá Dzsajanti az 5.000 évvel ezelőtt történt isteni kinyilatkoztatásra utal, amikor az Úr Srí Krisna kedves barátját és tanítványát Ardzsunát tanította az élet céljáról. Ezt a párbeszédet őrzi a Bhagavad Gítá (Isteni Ének) címen ismert szent szöveg. Ez a szent szöveg tartalmazza a jóga egészét, úgy is ismeretes, mint a Jóga Bibliája.

A párbeszéd fényt derít az élet nagy kérdéseire: Ki vagyok Én? Mi a kötelességem? Mi az értelme az életnek és a halálnak? Hogyan lehetek boldog? Miért van szenvedés? Hogyan lehet megszabadulni a szenvedéstől? stb.

A Gítában Srí Krisna kinyilatkoztatja:Az is, ki csupán hallja ezt, telve hittel, gyűlölködés nélkül, ő is felszabadul, s eléri az igazul cselekvők boldog régióit.” (BG 18.71.)

Sok szeretettel várunk a Gítá Dzsajantin a Gítá születésének Ünnepén december 7-én (szombaton) 15 órai kezdettel a Shanti Jóga-szigeten.
A program ingyenes.

Program

14:00 – kb. 19:30h-ig közösen felolvassuk a Bhagavad Gítá mind a 18 párbeszédét.
Ez rendkívül tisztító hatású
Kb. 19:30h Krisna púdzsa (felajánlási szertartás)
Kb. 20h haza megyünk.

“Áldott az az ember, aki naponta tanulmányozza a Gítát! Duplán áldott az, aki a Gítá szellemében él! Triplán áldott az, aki a Gítában rejlő tudást megvalósította, és szert tett ezáltal az ÉN ismeretére! ÓM Tat Szat! ÓM Sánti, Sánti, Sántih”

 Szvámí Sivánanda 1942. július 4.

Információ az eseményről
 Shanti Jóga-sziget 1196 Bp, Hunyadi utca 87. KRISNA terem,
 +36 (30) 589 7874
 shanti@jogasziget.hu
Share This