Jóga Filozófia klub – Advaita Itt és Most

Filozófia klub – Advaita Itt és Most

Témáink

  • Miért pont azt a fránya láthatatlan tudatot tekintik a végső valóságnak?
  • Egyáltalán: mi az, hogy tudat?
  • Mi közöm hozzá?
  • Hogy kapcsolódhatok a végtelen tudatomhoz?
  • Hogy lehet, hogy már eleve az vagyok?!?
  • Akkor ezt miért nem tudom?
  • Hogy tudhatnám meg?

… Gyere el a klubba. (Advaita itt és Most) Megmondjuk, bár kimondhatatlan. Kirtan is lesz – mert jól kifejezi Azt. Mooji, Papaji, Ramana, Sankaracharya, Sivananda – mind a most divatos advaita vedanta képviselői. Sankaracharya – Sivanandához hasonlóan dalba is foglalta tanítását.

A tan lényege – nem vagyunk elszakítva Istentől/a végtelentől/az örökkévalótól. Pont hogy a valódi Önmagunkban találjuk mindezeket, helyesebben, mi magunk vagyunk mindez!

Az alkalom mottója – Brahma satyam jagat-mithya jivo brahmaiva naparah,
azaz:
A Lélek a valóság, a világ káprázat, a Lelked az Isten, nem egyéb.
Ez a mi a valóság, miért a Tudat a végső valóság témához úgy is passzol. Nem csak elénekeljük, mondandójának a közelébe is férkőzünk és gyakoroljuk is.

Pár gramm elmélet, egy kis kirtan és egy tonna gyakorlás várható. Célunk, hogy a lila elméletet hétköznapian gyakorlati szintre hozzuk le és hogy ezzel a hétköznapokat is a végső igazságok szintjére emeljük.

Bejelentkezést kérünk emailben: kovacssivamiki@gmail.com

Várunk szeretettel:

Párváti, Miki

***

A Shanti Jóga-sziget Budapest XIX. kerületében, Kispesten található ingyenes parkolási, és jól megközelíthető lehetőséggel. Havonta száznál is több jóga foglalkozással és egyéb programmal, a hét minden napján kora reggeltől késő estig várjuk a jógázni vágyókat. Jóga óráink változatosak, minden korosztály megtalálja a számára legmegfelelőbbet. Mindezt a Shanti Jóga-szigeten, azaz a béke szigetén! Havonta ismétlődő programjainkról a honlapon (www.jogasziget.hu), a  facebook-oldalunkon és hírlevelünkben is olvashatsz.  A X. (Kőbánya), XVIII. (Pestlőrinc), és XX. (Pesterzsébet) kerületekből is jól megközelíthető.

Gyere, jógázz velünk KISPESTEN is!

 

Információ az eseményről
 1196 Budapest Hunyadi utca 87, tetőtér. Shanti Jóga-sziget (SIVA terem),
 Shanti Jógasziget
 +36703600912
 shanti@jogasziget.hu
Share This