Film Klub

A Film Klub alkalmával spirituális filmeket nézünk meg együtt.

„Szankalpa. Szankalpa egy szankszkrit szó. Jelentése egy csendes elhatározás, fogadalom, eltökélt szándék, cél. Ez a szó jut eszembe a Filmklubunkról. Talán azért, mert esti időpontban kerül meghirdetésre, amikor kint a világ már kicsit elcsendesül és mert csodás erejük van ezeknek a filmeknek.” (Móhiní)

Igyekszünk olyan filmeket bemutatni, mely segíti a keresőt spirituális útján. Filmlistánkon megtalálhatók a Sivánanda tradíciót érintő filmek ugyanúgy, mint a védikus irodalom alkotásai. Tanítások, tanulságok, élmények, kalandok, dokumentumfilmek.

„Egy felhőn ülünk – akár ez is lehetne a mottója a kötetlen filmnézésnek. A közös érdeklődésből barátság és közös együtt-gondolkodás született. Szeretettel várunk mindenkit, aki úgy érzi, szívesen ráülne a felhőnkre.” (Dzsajantí)

Filmajánlásaitokat szeretettel várjuk!

Legközelebb

Február 14-e, péntek

Kezdés: Bagavad Gíta Klub után.

A film:

Igazából mennyország (amerikai filmdráma, szinkronos)

„Minden zuhanás végén oltár előtt ébred az ember.”

„Egyedül vagy, amint elhiszed magányod.

Hozzád hajolhat az égbolt.

Tárt karját feléd nyújtja egy angyal, nem látod?

Tagadásod maga a kínpad.”

(Szepes Mária)

Ezúttal egy kedves Film Klub tagunk által ajánlott film vetítésére kerül sor.

A film tartalma:

Egy négyéves kisfiúnak műtét közben leállt a szíve, de az orvosoknak sikerült újraéleszteniük. Amikor magához tért, csupa olyasmiről kezdett mesélni, amiről valójában nem is tudhatott. A mennyországban járt, és arról beszélt, hogy lenézett az orvosra, aki operálta, és látta a várószobában imádkozó apját is. A családja nem tudta, mit gondoljon, de a kisfiú megdönthetetlennek látszó bizonyítékokkal állt elő. Elárulta, hogy találkozott meg sem született nővérével, akiről senki sem tett említést neki. Találkozott dédapjával, aki születése előtt harminc évvel halt meg, a beszélgetéseikből pedig olyan részletek derültek ki, amelyekről senkitől sem tudhatott. A kisfiú leírja a lovat, amit csak Jézus tud megülni, mesél arról, milyen igazán nagy Isten és a trónusa, és hogy a Szentlélek hogyan bocsát le fentről erőt, hogy segítsen rajtunk. A történet, amelyet édesapja mond el, de gyakran a kisfiú a saját szavaival, megindítóan egyszerű üzenetet hordoz arról, hogy a mennyország valóban létezik. És arról, hogy az embereknek fel kell készülniük a végső összecsapásra.

A film hossza: 100 perc

Helyszín

Shanti Jóga-sziget, SIVA terem.

Gyere, ismerkedjünk a jóga mélységeivel együtt a filmek segítségével!

Nézd meg rendszeres programjainkat a többi hétvégén is!

 

 

Információ az eseményről
 Shanti Jóga-sziget 1196 Bp, Hunyadi u. 87. tetőtér, SIVA terem,
 Shanti Jóga-sziget
 +36 (70) 360 0912
 shanti@jogasziget.hu
Share This