Film Klub

A Film Klub alkalmával spirituális filmeket nézünk meg együtt.

„Szankalpa. Szankalpa egy szankszkrit szó. Jelentése egy csendes elhatározás, fogadalom, eltökélt szándék, cél. Ez a szó jut eszembe a Filmklubunkról. Talán azért, mert esti időpontban kerül meghirdetésre, amikor kint a világ már kicsit elcsendesül és mert csodás erejük van ezeknek a filmeknek.” (Móhiní)

Igyekszünk olyan filmeket bemutatni, mely segíti a keresőt spirituális útján. Filmlistánkon megtalálhatók a Sivánanda tradíciót érintő filmek ugyanúgy, mint a védikus irodalom alkotásai. Tanítások, tanulságok, élmények, kalandok, dokumentumfilmek.

„Egy felhőn ülünk – akár ez is lehetne a mottója a kötetlen filmnézésnek. A közös érdeklődésből barátság és közös együtt-gondolkodás született. Szeretettel várunk mindenkit, aki úgy érzi, szívesen ráülne a felhőnkre.” (Dzsajantí)

Filmajánlásaitokat szeretettel várjuk!

Legközelebb

  • 2019. December 28. szombat  –  17.00  SIVA terem

FILM CÍME

Szanszára (Samsara) – a lét örök körforgása

Hossza: 1 óra 42 perc

A lélek egyesülése egy adott testtel a születés, a róla való leválás pedig a halál.

“Nem születik és nem hal meg soha, ha már volt, többé meg nem szűnhet. Meg nem született, örök, nem változó, ősidőktől való, s ha testét meg is ölik, Ő soha meg nem ölhető… Amint az ember elavult ruháit eldobja, és új öltözéket vesz, úgy hagyja el elavult testeit a testet öltött Én, és helyettük újakat ölt magára.” -Bhagavad Gítá

Helyszín

Shanti Jóga-sziget, SIVA terem.

Gyere, ismerkedjünk a jóga mélységeivel együtt a filmek segítségével!

Nézd meg rendszeres programjainkat a többi hétvégén is!

Információ az eseményről
 Shanti Jóga-sziget 1196 Bp, Hunyadi u. 87. tetőtér, SIVA terem,
 Shanti Jóga-sziget
 +36 (70) 360 0912
 shanti@jogasziget.hu
Share This