Dzsapa és meditáció

Dzsapa és meditáció

A dzsapa bármelyik mantrának, vagy az Úr Nevének az ismétlése.

“A Kali Jugában (vas korszakban, a mostani a korban) egyedül a dzsapa gyakorlása hozhatja el a tartós Békét, Üdvösséget és Halhatatlanságot. A dzsapa végeredménye a szamádhi, vagy az Úrral való egyesülés. A dzsapa szokássá kell, hogy váljon, és szattvikus, vagy Isteni odaadással, tisztasággal, szeretettel és hittel kell párosulnia. Nincs magasabb rendű jóga a dzsapa jógánál. Általa isteni képességekre tehetsz szert (bármire, amire vágysz), bhaktira és muktira (odaadásra és megszabadulásra).

A dzsapa egy mantrának az ismétlése. A dhjána, meditáció az Úr formáján, az Ő tulajdonságaival. Ez a különbség a dzsapa és a dhjána között.”

A dzsapával végzett meditációban eggyé válunk szívünk tárgyával a szeretet végtelen forrásával, a bennünk lakozó Legfelsőbb Lélekkel. Ekkor a mantra eltűnik és eggyé válunk Önmagunkkal. Leírhatatlan örömöt, békét tapasztalunk.

Mindezt közösségben gyakorolva gyorsan fejlődhetünk.

A jól begyakorolt dzsapát bármikor használhatod mentálisan: ászanák, pránájámák vagy a hétköznapi életünk során.

Felépítés

108 x ismételjük a kiválasztott mantrát, majd a fennmaradó időben mentálisan folytatjuk, így elmerülve a meditációban.

A program INGYENES.

Időpont

  • Hétfőnként 6:30 – 7:00
  • Csütörtökönként 6:30 – 7:00

Gyere, dzsapázzunk és meditáljunk együtt!

Shanti Jóga-sziget

A Shanti Jóga-sziget Budapest XIX. kerületében, Kispesten található, jól megközelíthető helyen, és a környező utcákban ingyenes parkolási  lehetőséggel. Havonta több jóga foglalkozással és egyéb programmal, a hét minden napján kora reggeltől késő estig várjuk a jógázni vágyókat. Az ÓRARENDre kattintva kiválaszthatod és jelentkezhetsz is a neked tetsző programra. Jóga óráink változatosak, minden korosztály megtalálja a számára legmegfelelőbbet. Látogass el facebook oldalunkra is,