Bhagavad Gítá Klub

A Bhagavad Gítá Klub az a tér, ahol a jóga hátterével, filozófiájával ismerkedhetsz. A Bölcsek úgy tartják, hogy a Bhagavad Gítá rendszeres tanulmányozása önmagában képes megszabadítani az embert minden karmájától*.

„Legyen bár elfoglalva földi teendőinek végzésével, aki rendszeresen tanulmányozza a Gítát szabaddá lesz. Boldogan él az a világban. A Karma nem köti őt. Minden szent zarándokhely, mint Prajag és egyéb helyek, ott alakulnak ki, ahol a Gítá fellelhető, és ahol a Gítát olvassák.”

Idézetek a Gítá Mahátmijából (A Gítá Dicsősége)

A Gítá választ ad mindenre: Ki vagyok Én? Mi a kötelességem? Mi az értelme az életnek és a halálnak? Hogyan lehetek boldog? Miért van szenvedés? Hogyan lehet megszabadulni a szenvedéstől?

ONLINE

A járványügyi helyzet alatt minden pénteken 18:00 – 19:30 között érhető el a klub online ide kattintva ID: 227 784 8956 számmal.

A BG Klub adományos:

  • olyan összeggel támogatod a szigetet, amely nem okoz nehézséget,
  • hozhatsz teát, mécsest, vagy aszaltgyümölcsöt,
  • ha nincs mit hoznod, hozd el magadat, hogy a Gítá segítségével megoldódjanak nehézségeid.

A foglalkozás egy órás lesz, és folyamatosan be lehet kapcsolódni. Az egy óra alatt mindig annyi versszakot dolgozunk fel, amennyit időnk enged.

„Áldott az az ember, aki naponta tanulmányozza a Gítát! Duplán áldott az, aki a Gítá szellemében él! Triplán áldott az, aki Gítában rejlő tudást megvalósította, és szert tett ezáltal az ÉN ismeretére! ÓM Tat Szat! ÓM Sánti, Sánti, Sántih”

Szvámi Sivánanda 1942. július 4.

*karma
A tettek visszahatásait jelenti. Minden tettünknek következménye van, ez lehet jó és rossz is. Pontosan azt kapjuk, amit mi is tettünk valamikor. Ez a törvény oka részben az újjászületéseknek is, mert mindig le kell törlesztenünk a tetteink következményeit.

Díjak

Adományos

Ganésa Jóga-sziget

A Ganésa Jóga-sziget Budapest XVII. kerületében, Oroszvár utca 5. alatt, a kertvárosban. Jóga foglalkozásaink minden korosztályt kiszolgálnak. Gyere, jógázz velünk a Ganésa Jóga-szigeten, Ganesha oltalmában, kinek jóindulatú segítségével az akadályok elhárulnak. Megközelítést ide kattintva találod.

Shanti Jóga-sziget

A Shanti Jóga-sziget Budapest XIX. kerületében, Kispesten található ingyenes parkolási, és jól megközelíthető lehetőséggel. Havonta száznál is több jóga foglalkozással és egyéb programmal, a hét minden napján kora reggeltől késő estig várjuk a jógázni vágyókat. Jóga óráink változatosak, minden korosztály megtalálja a számára legmegfelelőbbet. Látogass el facebook oldalunkra is, ahol további érdekességekről, eseményekről olvashatsz! Mindezt egyszerre két teremben (KRISNA, SIVA terem). Gyere,

Szaraszvatí Keserű Aranka jógaoktató

Szaraszvatí Keserű Aranka jógaoktató a Shanti jóga-sziget egyik alapítója, szívesen foglalkozik kezdőkkel, haladókkal (hatha jóga pradípiká tábor) egyaránt. Szíve csücske a Bhagavad Gítá szentirat. Főterülete a pránájáma (légzés technikák) és az ehhez kapcsolódó energiarendszerünk (csakra jógaműhely, csakrameditáció). “Tíz éves keresés alatt sok-sok jógázó helyen, és oktatótól tanultam, amiért nagyon hálás vagyok, de amikor Sivánanda mester tanításaival találkoztam, rögtön elköteleztem magam

Varró Zoltán

Ananta Varró Zoltán a Ganésa Jóga-sziget (XVII. kerület) alapítója és jógaoktatója. A kezdő és haladó jógázókkal egyaránt foglalkozik gyakorlati és spirituális szinten is. A haladó jóga tanfolyam táborban ő oktatja a haladó gyakorlatokat. „Tíz évvel ezelőtt kezdtem el jógázni. Ez az időszámítás egybeesik a Shanti Jóga-sziget indulásával (az első alaptanfolyamok egyikére jelentkeztem). Úgy gondoltam akkor éppen, hogy az életem jelenlegi