Zabpelyhes keksz

A zabpelyhes keksz tea és kakaó mellé is finom, könnyen és gyorsan elkészíthető ropogtatnivaló. Zárt dobozban sokáig elállhatna, ha maradna.

Hozzávalók:

(30-35 darabhoz)

  • 10 dkg zabpelyhet,
  • 20 dkg finomliszttel,
  • 10 dkg barna cukorral,
  • 1 púpozott mokkáskanálnyi fahéjjal és
  • 1 lapos mokkáskanálnyi szódabikarbónával összekeverünk.
  • 10 dkg ghí-t vagy vajat melegítsünk fel
  • 7,5 dkg mézzel, majd adjuk hozzá a lisztes keverékhez!

Elkészítés:

Amennyiben a zabpelyhes keksz nem áll össze, adhatunk hozzá 1 dl tejet. Kicsit ragacsos, de formázható masszát kapunk. Nedves kézzel dió nagyságú golyókat gyúrunk, melyeket kivajazott sütőpapírra teszünk olyan távolságra, hogy körülbelül 24 db (4 x 6) férjen bele egy tepsibe. Kicsit lapítsuk le a golyókat, majd 175 oC-ra előmelegített sütőben süssük 12 percig!

Miután kivettük a sütőből, hagyjuk pár percig a tepsiben a sülés közben lelapult és még lágy kekszeket, hogy megdermedjenek.

Jó étvágyat!

 

Óm Brahmárpanam Brahma havir Brahmágnau Brahmaná hutam Brahmaiva Tena Gantavjam Brahma-karma-samádhiná

Brahman az áldozat, Brahman az áldozati vaj, Brahman önti az áldozatot Brahman tüzébe, bizony Brahmanhoz megy az, aki mindenkor Brahmant látja minden cselekvésben.

Bhagavad Gítá 4/24.