NAPÜDVÖZLETES HÉT

ÚJRA Napüdvözletes hét

Dinamikus mozgás – s az Út a belső Ragyogásodhoz
A Sivánanda tradíció tanításai, s az erre épülő személyes Napüdvözletes tapasztalásaim alapján ajánlom jó szívvel ezt a 4 napos folyamatot. S utána a Napüdvözlet rendszeres gyakorlását.

  1. augusztus 28. hétfőtől – 31. csütörtökig minden este 19.00-21.00.

Mi a szúrjanamaszkár?

A szúrjanamaszkár szanszkrit szó napüdvözletet jelent (szúrja = nap; namaszkár = üdvözlet, tisztelet). A napüdvözlet gyakorlatsor a jógahagyományok szerves részét képezi.

A Napüdvözlet, vagy Szúrjanamaszkára egy olyan gyakorlatsor, amely felkészíti az egész testet az ászanák gyakorlására.

Tizenkét egymást követő pózból áll, amelyeket összefüggő gyakorlatként hajtunk végre. Minden egyes póz az előző ellentettje, ami azt jelenti, hogy a testet ellentétes irányban nyújtja, s a mellkast összehúzza, vagy kitágítja, ily módon szabályozva a légzést.

Mielőtt bárki a nehezebb és komplikáltabb jógapózokkal próbálkozna fontos, hogy a gerince bizonyos rugalmasságra tegyen szeret. A nagyon merev emberek számára a napüdvözlet olyan áldás, amellyel visszanyerhetik elveszített rugalmasságukat.

Jótékony hatásai megmutatkoznak a napi gyakorlás által: rugalmassá teszi a gerincet és az ízületeket, a mozdulat és légzés összhangja által erőteljes tisztító hatása van a légzőrendszerre és az egész testre. A folyamatos mozdulat hatására felgyorsul a prána (életerő) áramlása, ezáltal megszünteti az energiablokkokat.

A szúrjanamaszkár nem egyszerűen csak fizikai torna, hanem módszer is, amely egyesíti magában a jóga fontosabb elemeit. Az ászanák (testtartások) áldásos hatásainak köszönhetően megerősíti a testet, a pránájáma (légzésszabályzás) által feltölt energiával, a meditációval pedig kiegyensúlyozza az elmét. A szúrjanamaszkárban a jóga elemei folyamatos egységbe olvadnak össze és egységként áramolnak, mint egy hegyi patak. Ez az áramlás magában hordozza az üdeséget, a frissességet, az energiát, egyként táplálva a testet és a tudatot.

A négy este során a mozdulatainkat pontosítjuk, így mélyítjük el a gyakorlásunkat. Megismerkedünk a Napüdvözlet mantráival, s ezekkel gyakorolunk fokozatosan, egyre hosszabban. Az utolsó két órát meditációval fejezzük be.

Az órák egymásra épülnek, de természetesen egy-egy alkalommal is velünk tarthatsz.

Díjak

Egy alkalom: 1.600.- Ft, a 4 alkalomra vásárolhatsz bérletet: 5.800.- Ft.

Gyere, tapasztald meg a rendszeres gyakorlás áldásait.

Nagy Ágnes Eszter Dévakí – 30 525 1383

Információ az eseményről
 Madhura Jóga-sziget, 1111 Budapest, Lágymányosi utca 13. Kapucsengő 4.,
 Madhura Jóga-sziget
 06 (30) 525 1383
 madhura@jogasziget.hu
Share This