Üdvözlő sorozatok Nap – Hold – Föld

Üdvözlő sorozatok Nap – Hold – Föld

Jógaműhely: 2018.09.23. vasárnap 17.00-20.00. A programot vezeti: Szabó Szilvia Jógamájá Dévi Dászi

Üdvözlő sorozatok a jógában A Szúrja Namaszkárt, vagyis a Napüdvözletet jól ismerjük és gyakoroljuk rendszeresen. A fizikai hatásai mellet vajon milyen filozófiai tartalommal rendelkezik még. Miért gyakorolják, hogyan került a hatha-jóga gyakorlatrendszerébe?

Szúrja – Nap mellett Csandrát, vagyis a Holdat, és Bhúmit, vagyis a Földet is nagy tiszteletben tartják. Nekik is van üdvözlő sorozatuk.

Kik ők? Mit képviselnek? Mikor, hogyan és miért gyakoroljuk ezeket a sorozatokat?

Ezekre a kérdésekre kapunk választ a műhely során, valamint elsajátítjuk és gyakoroljuk a sorozatokat.

A Napüdvözlet, vagy Szúrjanamaszkára egy olyan gyakorlatsor, amely felkészíti az egész testet az ászanák gyakorlására.

Tizenkét egymást követő pózból áll, amelyeket összefüggő gyakorlatként hajtunk végre. Minden egyes póz az előző ellentettje, ami azt jelenti, hogy a testet ellentétes irányban nyújtja, s a mellkast összehúzza, vagy kitágítja, ily módon szabályozva a légzést.

Jótékony hatásai megmutatkoznak a napi gyakorlás által: rugalmassá teszi a gerincet és az ízületeket, a mozdulat és légzés összhangja által erőteljes tisztító hatása van a légzőrendszerre és az egész testre. A folyamatos mozdulat hatására felgyorsul a prána (életerő) áramlása, ezáltal megszünteti az energiablokkokat.

A Csandra Namaszkár, Holdüdvözlet kevésbé élénkítő hatású, sokkal inkább segít befelé fordítani a figyelmünket, segít megnyugodnunk. A test hőjének emelése nélkül képes az energiarendszerünk áthangolására. Hűsítő, tápláló, elcsendesítő energiája van.

Információ az eseményről
 Madhura jóga-sziget, 1111 Budapest, Lágymányosi utca 13. kapucsengő: 4.,
 Madhura Jóga-sziget
 +36 (30) 525 1383
 madhura@jogasziget.hu
Share This