Tiszta étek – műhely

Tiszta étek – műhely

A várakozás végre beteljesedett: Mini főzőtanfolyam sorozat indul a Shanti Jóga-szigeten Tari Teri vezetésével, aki a Himalájai jógatradíció követője, és jógaoktató is. Az ájurvédikus tiszta ételek elhivatottja. Ételeit legutóbb megízlelhettük az egyik két napos hétvégi tanfolyamon.

A műhelyen nem csak főzünk, hanem az évszaknak megfelelő tisztító/erősítő gyakorlatokat is megtanulunk. Szeretettel várunk az első műhelyre:

Tavaszi tisztító ételek az ájurvéda jegyében

  • Röviden megismerkedünk az ájurvéda alapelveivel, a 3 gunával, a világunkat mozgató 3 alapelvvel. Ezek közül kiemeljük a szattva (tisztaság) minőséget, hogy megértsük miért fontos az ételeink tisztaságára is odafigyelni.
  • Megtanulunk néhány ízület- és mirigytisztító gyakorlatot, melyek felkészítik a testet, az elmét a jógagyakorlásra, befogadásra.
  • Ezt követően emésztést könnyítő, segítő ászanákkal folytatjuk a műhelyt.
  • Kontempláció a tisztulásról, mint életünk végéig tartó folyamatról.

“Attól kezdve, hogy a Buddhában megszületett a megvilágosodásra irányuló szándék, ötszáz megtestesülésébe került olyan alaposan megtisztítani az elméjét, hogy elérje azt a pontot, ahol már felsejlik a megvilágosodás.”(Stephen Parker)

  • Közösen elkészítjük a KITCSARI egytál ételt. Beszélgetünk a tisztító ételekről, tisztító technikákról, a 4 napos ájurvédikus tisztítókúráról, a tavasz adta lehetőségekről, rügyekről, hajtásokról, az ételeinkben rejlő gyógyító erőről, a teljes értékű táplálkozásról, a táplálásról.
  • EBÉD, majd emésztést könnyítő légzés.
  • Rövid áttekintés az emésztőrendszerről, dósákról, testtípusnak megfelelő táplálkozásról.
  • Jóga Nidra-val, mély relaxációval zárjuk a műhelyt.

Díj

5.000,- Ft (mely tartalmazza a főzési alapanyagokat is)

Jelentkezés

Az ÓRARENDBEN a műhelyre kattintva (SIVA terem, április 7. vasárnap 9:00).

Információ az eseményről
 Shanti Jóga-sziget, 1196 Budapest, Hunyadi utca 87, SIVA terem,
 +36 (70) 360 0912
 shanti@jogasziget.hu
Share This